Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETHEM KİBAR ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETHEM KİBAR ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
23 Aralık 2019 - 16:50

MESİRE ALANI YATIRIMLARI İLE İLGİLİ PROJELER MASAYA YATIRILDI

Ormanların mesire alanı olarak yatırıma kazandırılması amacıyla Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde Sosyal Tesislerinde istişare toplantısı düzenlendi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Orman Ürünleri Daire Başkanı Özgür Balcı, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda bölgedeki mesire alanı yatırımları ile ilgili projeler masaya yatırıldı.
Toplantıda ilk sunumu Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar gerçekleştirdi. Başkan Kibar, Bolaman Akise Tepesi, Dolunay Çerkezler Tepesi ve Terzioğlu Tepesi ile ilgili sunumlarda bulundu.

AKİSE, ÇERKEZLER VE TERZİOĞLU TEPELERİNİN SUNUMUNU YAPTI
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar sunumuna Bolaman Akise Tepesi ile başladı. Akise Tepesi’nin Bolaman Havzasında kaldığını belirterek, “Macera parkının olabileceği, Ordu oto yolunu Fatsa’ya bağlayan bir noktada bulunuyor. Buranın yolla ilgili sorunu var, bu sorun halledildiğinde bölgenin cazibe merkezi olabilir. Dolunay Çerkezler Tepesi’nin iki tarafında dolmuş güzergahı bulunuyor. Burası 3 yıl önce A Tipi Mesire Alanı ilan edildi. Seyir terasları yapılabilecek Fatsa ve Karadeniz manzaralı sahil karayoluna sınır bir noktada bulunuyor. Terzioğlu Tepesi ise 20 Hektar alanı olan çamlık ormanı. Burası için geçtiğimiz yıllarda bir özel müteşebbis yatırım için girişimde bulunmuş ancak sonra vazgeçmiş. Burası da kıymetli bir arazi konumunda.” dedi.

“ORMANLARI İŞLEVSEL HALE GETİRMENİN ÇABASINDA OLACAĞIZ”
Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Orman Ürünleri Daire Başkanı Özgür Balcı sunum yapılan ormanlarI nasıl işlevsel hale getirilebilir konusunda istişare yapmak üzere bu toplantıyı düzenlediklerini ve belediye Başkanlarının taleplerini dinlediklerini ifade ederek, “Sunum yapılan bazı ormanlarla ilgili Bolaman Havzası Projesinde ödenek sağlanabileceği gibi özel işletmecilerin de bu alanlara yatırım yaparak değerlendirilmesi konusunda çalışmalar gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.