Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

AKLINIZI DA AHLAKINIZI DA BAŞINIZA ALIN

AKLINIZI DA AHLAKINIZI DA BAŞINIZA ALIN
06 Ocak 2020 - 9:27

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün kurumlara gönderdiği yazı ile hemşire, ebe ve sağlık teknikerlerinin kılık kıyafetlerinin edep, adap ve inançlara göre yeniden düzenlenmesine Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel sert tepki gösterdi. Adıgüzel şunları belirtti:

“111 Sayılı ILO Ayrımcılık (İş ve Meslek) Sözleşmesinin 1’inci maddesinde “Bu sözleşme bakımından “Ayırım” deyimi; Irk, renk, cinsiyet, din, siyasal inanç, ulusal veya sosyal menşe bakımından yapılan iş veya meslek edinmede veya edinilen iş veya meslekte tabi olunacak muamelede eşitliği yok edici veya bozucu etkisi olan her türlü ayrılık gözetme, ayrı tutma veya üstün tutmayı,” ifade etmektedir. Burada hem bir işe girmeyi hem de işte çalışmayı kapsamaktadır. İşte belirli bir ayrımcılığa tabi tutulmanın yanında işe girişte de aynı ayrımcılığa maruz bırakılmak açıkça yasaklanmıştır.
4857 sayılı İş Kanunun 5.maddesinde “İş ilişkisinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ve benzeri sebeplere dayalı ayrım yapılamaz.”

Genelgede ahlak adap edepten bahsediyor. Siyasetin dini yargıların düşünce ve yaşam biçimindeki farklılıkların hiç ama hiç etkin bir unsur olmaması gereken bir sektörde sağlık sektöründe bunu tartışıyor olmaktır asıl edep adap meselesi.

2020 yılında bilim, sanat, finans ve turizm merkezi bir şehirde kendi siyasetlerini kısır ahlak anlayışlarını insanlara zorlayarak milyonlarca turist, iş ve sanat dünyasından insan, sirkülasyonu olan bir şehirde Türkiye’yi dünyaya bu şekilde mi takdim edecekler.

Başörtüsü yasağı üzerinden siyaset yapıp bugüne gelenler şimdi de kendilerinden farklı düşünen ve giyinenlerin giyim kuşamı üzerine gitmeye ve resmi mobbinge kalkışmaktadırlar. Hem de bunu İstanbul gibi bir metropolde Türkiye’nin vitrini olan bir merkezde uygulamaya kalkıyorlar. Şiddetle protesto ediyorum. Aklınızı başınıza alın..

AHLAKINIZI DA BAŞINIZA ALIN.

Şeklen değil fikren ahlaklı olun.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.