Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

GEÇİCİ PAZAR YERİNİN EKSİKLİKLERİ GİDERİLDİ

GEÇİCİ PAZAR YERİNİN EKSİKLİKLERİ GİDERİLDİ
20 Nisan 2020 - 17:19

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Sed Caddesine geçici olarak kurulan Pazar yerinin eksiklikleri hızla gideriliyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman ile birlikte Koronavirüs önlemleri kapsamında geçici olarak kurulan Pazar yerinde yapılan çalışmaları yerinde incelediler.
Sed Caddesinde 250 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde yapılan sıcak asfalt çalışması tamamlandı.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Yarın kurulacak olan Pazar yerimizde pazarcı esnafımız ve hemşerilerimiz alışverişlerini daha rahat yapacaklar. Bu hizmetin hayata geçirilmesinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederiz” dedi.

“SED CADDESİNE KURULAN PAZAR GEÇİCİ”
Yapılan incelemenin ardından ilk açıklamayı yapan İbrahim Etem Kibar, “Korona virüsü tedbirleri kapsamında alınan kararlarda Pazar yerlerinin kontrollü giriş çıkışı sosyal mesafe uygulanması ön planda tutuluyordu. Büyükşehir Belediyemiz ile yürüttüğümüz koordineli çalışmalarda Ata Caddesine kurulan pazarda bunun kontrolünün sağlanamadığını gördük. Kaymakamlığımızın aldığı karar neticesinde geçici pazar yeri olarak tabir ettiğimiz Mustafa Kemal Paşa mahallesi Sed Caddesinde iki haftadır kurulan Pazar yerinde vatandaşlarımızım ufak tefek şikayetleri oluyordu. Bu şikayetleri Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettik ve kendisi hızlı bir şekilde buranın asfaltlanması talimatını verdi. İki ay sonra Yeni Kapalı Pazar Yerimiz de yapılınca pazarcı esnaflarımız iş yerlerini orada açacak, vatandaşlarımız da pazar alış verişlerini burada yapacaktır. Bu hizmetin hayata geçirilmesinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcımız Bülent Şişman’a ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederiz.” dedi.

“SED CADDESİNDEN PAZAR KALKINCA SOSYAL BİR ALAN OLACAK”
Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman ise yaptığı açıklama, “Sayın Bakanımızın talimatı ile birlikte İbrahim Etem Kibar Başkanımız ile gece gündüz demeden hafta içi hafta sonu devamlı çalışıyoruz. Bulunduğumuz yer Sed Caddesi üzerinde açık bir alandı. Korona virüs sebebiyle sosyal mesafeden kaynaklı problemden dolayı pazar yeri kapanınca pazarcı esnaflarını buraya almamız gerekti. Buranın da zemini çamur olunca burada mağduriyetler yaşanıyordu. İbrahim Etem Kibar Başkanımızın da gönlü pazarcı esnafımızın çamur içerisinde kalmasına razı olmadı. Bu nedenle burayı şimdi hızlı bir şekilde sıcak asfalt yapıyoruz. Burası 250 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde yaklaşık 3.5 dönüm bir alan. Buraya 800 ton asfalt döküyoruz. Burası geçici bir pazaryeri, pazarcılarımız yaklaşık iki ay burada kalacaklar ama bizim asıl pazar yerimiz Yunus Emre Köprüsü yanındaki alan, orada yaklaşık 12 dönümlük bir alan var. İki ay içerisinde inşallah yeni Pazar yeri alanının zemin betonunu döküp pazarcı esnaflarınızı oraya alacağız. Sed caddesinde okullar bölgesi mevcut. Pazarcılar buradan gittikten sonra burayı sosyal tesis, basketbol sahası gibi alanlarla öğrencilerimizin ve halkımızın hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.