Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

KORONAVİRÜS İSVİÇRE’DE NE DURUMDA?

KORONAVİRÜS İSVİÇRE’DE NE DURUMDA?
20 Nisan 2020 - 19:58

Yazılı ve görsel basında diğer Avrupa ülkeleri kadar yer almayan İsviçre’deki koronavirüsün seyrini ve özellikle soydaşlarımız açısından durumun ne olduğunu öğrenmek için Türkiye Cumhuriyeti’nin Bern’deki temsilcisine başvurduk.

Uzaklardaki yüzaklarımızdan biri olan, Türkiye’nin İsviçre Büyükelçisi hemşerimiz İlhan Saygılı; şu ana kadar 4 vatandaşımızı kaybettiğimizi belirterek durumu şöyle özetledi: “8.5 milyon nüfuslu İsviçre’de bugüne kadar 27 bin vaka tespit edildi ve bunların 16 bin 400’ü iyileşti. 1 325 olan ölüm vakası içinde 4 vatandaşımız var. Burada durum ilk günlerde oldukça kötüydü, vaka ve ölü sayısı hızla artıyordu. Alınan tedbirler ve insanların bu tedbirlere uyması sonucunda vaka ve ölüm sayısı düştü. OHAL tedbirlerinin 27 Nisan’dan itibaren aşamalı olarak gevşetileceği açıklandı. 11 Mayıs’ta da ilköğretim okulları açılacak.

Kısa süreli vizeyle bu ülkeye gelen ve uçuşlar durdurulduğu için dönemeyen vatandaşlarımız THY’nın özel seferleriyle 23 Nisan’da Türkiye’ye dönebilecekler.  Bu uçuşta yer almak isteyen vatandaşlarımızın Bern Büyükelçiliğimize, Cenevre veya Zürih Başkonsolosluğumuza e-posta ile başvurarak; “Ad-soyad, TC kimlik numarası, pasaport numarası, telefon numarası, e-posta adresi, ülkede bulunma nedeni, geliş tarihi ve oturma izni durumu” bilgilerini iletmeleri gerekmektedir. Yurda dönen vatandaşlarımız belirlenecek bir şehirde en az 14 gün süreyle karantinaya alınacaktır”.

Görüldüğü gibi 8.5 milyon nüfuslu bir ülkede bizdekinden daha fazla ölüm vakası varken, alınan önlemlerle düşüş sağlanmış ve salgın kontrol altına alınmıştır. Umarız bizim ülkemizde de alınan önlemlere uyulur ve en kısa zamanda salgının hızı kesilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.