Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“FATSA LİMANI AKTİF EDİLMEDEN İSKELEMİZİN KAPATILMASI FATSA’YA YAPILAN TARİHİ BİR HAKSIZLIK OLACAKTIR”

“FATSA LİMANI AKTİF EDİLMEDEN İSKELEMİZİN KAPATILMASI FATSA’YA YAPILAN TARİHİ BİR HAKSIZLIK OLACAKTIR”
16 Haziran 2020 - 13:25

İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Eda Doruk Çivici;
“Fatsa İskele’sinin kapatılacağı haberini öğrendiğimiz andan itibaren İYİ PARTİ Fatsa Teşkilatı olarak bu konuya Fatsa’mızın hakkettiği hassasiyeti göstererek gündem oluşturup bu hatadan dönülmesine sebep olmaktan onur duyuyoruz” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanı Çivicinin açıklaması şu şekilde; “Kararın detayına inildiğinde, gerek Fatsa Belediye Başkanımız gerekse yıllardır Fatsa Organize Sanayi Bölgesi için büyük emek harcayan Ticaret Odası Başkanı’mızın Fatsa halkı ile hemfikir olmasına rağmen OBB’nin Fatsa İskele’sini kapatma kararı alıp, tepkilerden sonra 6 ay ek süre vererek yeni yılda kapatılacak olması fikri hayret vericidir.
Biz İYİ Parti Fatsa İlçe teşkilatı olarak Ünye’ye yapılacak olan konteyner limanına karşı değiliz, Fatsa İskelesinin kuru yük gemilerine yasaklanıp halka ve turizme açılmasına da karşı değiliz, fakat bunun için tarih vermek kadar anlamsız bir karar olmaz olamaz. Ayrıca Fatsa gibi arkasında 6-7 ilçeye iş sahası olmuş büyük ilçemiz hiç bir faaliyet bakımından değil Ünye hiç bir ilçeye bağlanamaz.
Şu anda balıkçı barınağı görevi gören çalışmayan gerçek liman ne zaman aktif hale getirilirse o zaman Fatsa İskelesi gemi trafiğine kapatılmalıdır. Zira konumu itibariyle ancak yolcu gemileri için ya da turizm amaçlı olarak kullanılması daha uygundur.
Fatsa iskelesi’nin Gemi trafiğine kapatılması sağlamlaştırılma işinin ertelenmesi anlamına gelmiyor, karar ne olursa olsun İskelemizi sağlamlaştırma projesi gerekmektedir.
Fatsa Limanı aktif hale gelmeden Fatsa iskelesinin kapatılarak Ünye’ye by-pass edilmesi durumunda tüm İYİler, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve Halkımız ile bu karara gerekli tepkimizi göstereceğimizi belirterek saygılarımızı sunarız” oldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.