Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Vali Sonel, “Afet Anında Neler Yapmamız Gerektiğini Bilmemiz Lazım”

Vali Sonel, “Afet Anında Neler Yapmamız Gerektiğini Bilmemiz Lazım”
09 Şubat 2021 - 10:39
Vali Tuncay Sonel, İçişleri Bakanlığınca 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesi nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce kurulan eğitim çadırı ve standını ziyaret etti.
Altınordu ilçesinin Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’nda kurulan eğitim çadırı ve standını ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, burada vatandaşlara verilen afet eğitimleri hakkında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık’tan bilgi aldı.
AFAD eğitim çadırı önünde açılan stanttan vatandaşlara eğitim materyalleri dağıtan Vali Sonel, vatandaşlara deprem anında yapması gerekenleri bilip bilmediklerini sordu.
Vatandaşlara yönelik eğitim etkinliğinde deprem anında ilk 6 saatin önemine dikkat çeken Vali Sonel, deprem anında yapılması gereken davranış biçimini de tatbiki olarak vatandaşlara gösterdi.
Afetler karşısında vatandaşların bilinçli hareket etmelerini sağlamaya yönelik eğitim faaliyeti hakkında basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Tuncay Sonel, “2021 yılı, İçişleri Bakanlığımızca ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği güçle İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 ilde, ülkemizin her köşesinde, bu yılın ‘Afet Eğitim Yılı’ olması sebebiyle çeşitli farkındalık etkinlikleri yapılıyor. Ülkemizde bazen istemesek de deprem, sel, heyelan gibi doğal afetler oluyor. Bizim kamu kurumları olarak, vatandaşlar olarak, STK’lar olarak doğal felaketlere hazır olmamız lazım. Ordu’muzda Karadeniz’in ve ülkemizin en nadide yerlerden bir tanesi. Maalesef bölgemizde de sel, heyelan gibi doğal afetler olmakta. Ülkemizde geçen yıl biliyorsunuz Elazığ’da, Malatya’da, bu yıl da İzmir’de, komşumuz Giresun’da doğal afetler yaşandı. Biz iş başa düşünce değil de afet öncesi neler yapabiliriz? Deprem olduğunda ilk 6 saat çok önemli. Bunları çocuklarımıza, gençlerimize, yöre insanımıza göstermemiz lazım. Afet eğitimleri herkese vermemiz lazım.  Tüm vatandaşlarımızdan rica ediyoruz lütfen doğal afetlere hazırlıklı olsunlar tedbirli olalım” dedi.
Vali Tuncay Sonel, tanıtım ve farkındalık oluşturmak amacıyla aynı meydanda stantları bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi ve Kızılay’ın stantlarını da ziyaret ederek, yaptıkları faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.