Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

DOLMUŞLARA KORONA VİRÜS DENETİMİ

DOLMUŞLARA KORONA VİRÜS DENETİMİ
31 Mart 2021 - 13:04

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Korona virüs tedbirleri kapsamında şehir içi dolmuşlarda fazla yolcu, maske ve sosyal mesafe denetimi gerçekleştirdi.

Denetimler kapsamında ekipler dolmuşlarda hijyen kuralları, maske kullanımı, yolcu sayısı, HES kodu kontrolü gerçekleştiriliyor, şoförlere bilgilendirmede bulunuluyor. Aynı zamanda salgın ile ilgili bilgilendirme afişleri ile uyarı görsellerinin dolmuşların görünen yerlerine asılıp asılmadığı, yolcuların kişisel tedbirlere riayet edip etmediği de kontrol edilerek gerekli ikazlar yapılıyor.

“DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK”

Denetimlerin belirli aralıklarla yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, vaka sayılarının yeniden artış gösterdiği bugünlerde vatandaşların ve sorumluların salgın tedbirlerine sıkı sıkıya uymaları çağrısında bulunuldu.

Altınordu ilçesinde toplu ulaşımda kullanılan 218 toplu taşıma aracının düzenli olarak denetlendiğini belirten Daire Başkanı Çağlar, “Kontrollü normalleşme ile birlikte ekiplerimizin sorumluluk sahalarında bulunan alanlarda denetimlerimizi daha da artırdık. Vatandaşlarımızın yoğun olduğu her alanda ekiplerimiz günün belirli bölümlerinde denetim gerçekleştiriyor. Bunun haricinde toplu ulaşım araçları da yine ekiplerimiz tarafından denetleniyor. Altınordu ilçemizde şehir içi ulaşımda vatandaşlarımızın sık kullandığı 218 toplu taşıma aracı, ekiplerimiz tarafından denetlenerek belirtilen kuralların dışına çıkılması önleniyor. Denetimlerde HES kodu başta olmak üzere fazla yolcu, maske ve hijyen kontrolü yapılıyor. Bunun haricinde yine araçlarda şoförlerin belirtilen kriterlere uyup uymadığı ve araç ruhsat kontrolleri gerçekleştiriliyor. Bu denetimlerimizi 19 ilçemizde rutin olarak gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.