Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

MEHMET KOCATÜRK “FATSA’NIN GENÇLERİ DE SPOR YAPMAYI HAKEDİYOR”

MEHMET KOCATÜRK “FATSA’NIN GENÇLERİ DE SPOR YAPMAYI HAKEDİYOR”
24 Haziran 2021 - 12:28

Mart 2019 da ilk koronavirüs vakasının ortaya çıktığı günden bugüne kadar geçen sürede tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de futbola ve spora ara verilmişti.
Bu süre içinde hem spora ve futbola verilen aranın gençler üzerinde ki etkisini kamuoyu ile paylaşan Bolaman 1967 kulübü başkanı Mehmet Kocatürk gazetemizi ziyaret ederek 2020-2021 sezonunu değerlendirdi.

Başkan Kocatürk, “Ülke olarak bu salgın döneminin üstesinden geleceğimize ve salgının sonlanacağına olan inancımız tamdır. Bu süre içinde hem spora ve futbola verilen aranın gençler üzerinde ki etkisini siz değerli kamuoyuna paylaşmak isterim. Ara verdiğimiz ilk günden itibaren kulübümüz bünyesinde çeşitli yaş kategorilerinde mücadele eden yaklaşık 150 sporcumuzun spora ve futbola duyduğu özlemlerini hem şahsımla hem de kulüp çalışanlarımızla her fırsatta paylaşmaları faaliyetler hakkında sürekli takip içinde kalmaları bizleri kulüp adına memnun etmektedir. Bu zorlu salgın sürecinde ara verilen sporun ve futbolun aslında ne kadar değerli bir faaliyet olduğu çok net ortadadır. 11 yıldır devam eden tüm kulüp faaliyetlerimiz geçmişte olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. İlçemize ve gençlerimize spor anlamında hizmet etmek her daim vazifemiz olarak devam edecektir.

“FUTBOL SADECE BİR TAKIMDAN İBARET DEĞİLDİR”
Diğer taraftan ilçemizi profesyonel ligde temsil eden Fatsa Belediyespor’un içinde bulunduğu durum değerlendirildiğinde oldukça başarılı bulduğumuzu söylemek isterim. Fatsa Belediyespor sezon başında büyük borçlarla girdiği ligde ilçemizi en iyi şekilde temsil ettiği gerçektir. Ağır borç altında ligde kalabilen diğer taraftan da borçlarının bir kısmını eriten yönetimden sporcusuna taraftarına kadar tüm kulüp çalışanlarını kutlarım. Bu zorlu süreçte sayın belediye başkanımız İbrahim Etem Kibar’ın şehrin profesyonel ligde tek temsilcimiz Fatsa Belediyespor için yapmış olduğu fedakârlıklar şehir tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir. Şehrimizin bu anlamda çok şanslı olduğunu söyleyebilirim çünkü sporun içinden gelen ve her türlü sportif faaliyetleri destekleyen bir başkana sahip olmanın ayrıcalıklarını tüm şehrimiz yaşamaktadır. Çünkü futbol sadece bir takımdan ibaret değildir. O şehrin kimliğidir, spora bakış açısıdır spora verdiği değerdir bir kültürdür. Bolaman 1967 kulübü olarak bizlerde ihtiyaç duyulduğu her daim Fatsa Belediyesporumuzun yanında olmayı bir vazife olarak görmekteyiz. Şehrimizin takımında Fatsalı en az 5 sporcu kardeşimizi görmek sadece bizi değil tüm şehir halkının isteği arasındadır. Bunun gerçekleşebilmesi emek çaba isteyen çeşitli sorumluluklar isteyen herkesi ilgilendiren bir süreçtir. Kulüplerin şehrin gençlerine değer vermesi, fırsat vermesi, hata yaptıklarında kapının yolunu göstermek yerine onları kazanmanın yollarının aranması, diğer taraftan da gençlerin de daha çok çalışarak fedakârlık göstererek kendilerini geliştirmesi ve amatör kulüplerin bu yolda üstlendiği roller birer etken olarak karşımıza çıkmaktadır.

“AMATÖR SPOR KULÜPLERİ YOK SAYILMAMALI”
Yeni sezon öncesi kulüp faaliyetlerimize devam etme kararı aldığımız bu günlerde kulübümüzün salgın döneminde içinde bulunduğu durumu değerlendirme fırsatı bulduk. Görünen o ki sadece biz değil tüm amatör ligde mücadele eden ilçemizde faaliyet gösteren takımlarımız bazı güçlüklere karşı karşıya kalmıştır. Başta kulübümüz Bolaman 1967 eski adıyla Fatsa Yaşamspor 11 yıldır ilçemizde varlığını sürdürmektedir. Geçen 11 yıllık süre içinde birçok başarılar elde etmiş, gençlere spor kültür ve ahlakını aşılamış, daha önce kulübümüzde faaliyet gösterip bugün ülkenin dört bir yanında eğitim görüp sporcu, öğretmen asker, polis olarak görev yapan birçok gencimize spor bilincini yansıtmıştır. Günümüz koşulları değerlendirildiğinde yükümüz eskisinden daha ağırdır. Bu yükün altından kalkabilmek bir ekip işidir. Bu anlamda Sayın Belediye başkanımız İbrahim Ethem Kibar’ın kulübümüz adına ihtiyaç duyduğumuz destekleri esirgemeyeceklerini bildirmesi bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. Daha önce sadece Muharrem Aktepe döneminde 1 defa gördüğümüz desteği sayın belediye başkanımızın devam ettirme çabasından kıvanç duyuyoruz. Aynı hassasiyet ve duyarlılığı Fatsa Halk Eğitim Merkezimizden de görmek istediğimizi belirtmek isterim. Çünkü hizmet ettiğimiz hedeflerimize baktığımızda ortak birçok nokta bulunmaktadır. Halk Eğitim Merkezlerinin başlıca görevleri arasında Gençlere sosyal-kültürel bilgi, beceri kazandırmak, kişilerin boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak yer almaktadır. Bu anlamda Halk Eğitim Merkezi ile kulübümüz faaliyetleri hedefleri ve uzun vadede planları hakkında iş birliği içinde olmayı arzu etmekteyiz. Sporun gençler üzerinde etkisi göz ardı edilemez.

“FATSA BELEDİYESPOR ‘DAN SONRAKİ İKİNCİ TAKIM KONUMUNDAYDIK”
Spor geleceğimiz olan gençlerimizin bedenen ve ruhen sağlıklı birer birey olarak yetişmesi kişilikleri üzerinde olumlu etki yapmaktadır. Olumlu kişilik yapısına sahip bireyler de bedenen ve ruhen sağlıklı toplumların oluşmasına yol açmaktadır. Bunu sağlamanın en iyi yollarından biri de sporu bir kültür haline getirebilmek gençleri spora teşvik edebilmektir. Kulübümüz bünyesinde çalışan antrenörlerimize gençler üzerinde daha etkin çalışabilmeleri adına eşit fırsatlar tanınmalı görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için ihtiyaçlarının en aza indirilmesi gerekmektedir. Bu tek başımıza yapabileceğimiz bir durum değildir. Halk Eğitim Merkezinin şehrimiz sportif faaliyetleri destekleme politikasına sahip olduğunu tarafımızca bilinmekte ve takdir edilmektedir. Kulübümüz bünyesinde daha fazla antrenör çalıştırarak daha fazla gencimize ulaşma projemiz bulunmaktadır. Şehrimizde ne kadar çok gencimizi spora kazandırabilirsek geleceğimiz o derecede şekillenecektir. Bu anlamda herkese görev düşüyor. Kulüpler arasında ayrım yapmadan her kulübe eşit oranda adil olarak yaklaşmak en güvenilir yöntemlerdir. Bu zorlu salgın sürecinde en çok ihtiyacımız olan şey kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde gençlerimizi spora kazandırabilmek sporu yaygınlaştırmak ve toplumun bilinçlendirilip geliştirilmesine hizmet etmektir. 11 yıl önce kendi imkânlarımızla gönüllü dostlarımızla kurduğumuz kulübümüz ilçemizde Fatsa Belediyespor ‘dan sonraki ikinci takım konumundaydı. Gerekirse elimizden geldiği kadar bu süreci yönetme konusunda kararlı olduğumuzu kamuoyuna bildiririz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.