Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“15 TEMMUZ’DA TÜM DÜNYAYA MİLLET OLMA DERSİ VERDİK”

“15 TEMMUZ’DA TÜM DÜNYAYA MİLLET OLMA DERSİ VERDİK”
14 Temmuz 2021 - 19:54
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilen günün 5’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“15 Temmuz, milletimizin istiklalinin ve istikbalinin, kurtuluşunun tarihidir. 15 Temmuz tarihin en büyük demokrasi derslerinden biridir. 15 Temmuz, milletimizin hep birlikte tek vücut, tek yumruk olarak Türkiye geçilmez dediği tarihin adıdır.

Ülkemiz, tarihi boyunca nice büyük badireler atlattı. O gece ,Türkiye’yi kuşatan ruh Çanakkale ruhuydu. O gece birlik vardı, beraberlik vardı, kardeşlik vardı. Bütün göğüsler milli bir imanla doluydu. Cesaretimizle, ferasetimizle, basiretimizle hep beraber sarsılmaz surlara ve yıkılmaz setlere dönüştük. Bu milletin nasıl bir ruha sahip olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. 15 Temmuz akşamı ülkeyi ele geçirmek isteyen hainlere karşı canını siper ederek tarihin akışını değiştiren aziz milletimiz, şanlı bir direniş destanını adeta hafızalara kazımıştır. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ‘tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet ‘ anlayışıyla nasıl bir bütün olduğumuzu Elhamdülillah herkese gösterdik. Halkımız birlik oldu. Milletimize darbe yapmak isteyenler milletimiz tarafından darbe yedi. Bütün dünya bir milletin kendi özgürlüğüne, kararına, iradesine sahip çıkmasının nasıl olduğunu gördü. Milletimizin gösterdiği kararlılık, Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir direnişi olarak kayda geçti. Herkes bilmelidir ki, bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız. O kahramanlarımızı asla unutmadık ve unutmayacağız. 15 Temmuz gecesi yaşanan şanlı direnişi ve demokrasi zaferinin 5. yıldönümünde kutlu destanı hatırlayacak, hatırlatacak, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duyguları ile Fatsa Cumhuriyet Meydanımızda Saat 21.00’de başlayan programlarla anmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, o karanlık gecede vatan, millet ve milli iradesi uğruna gözünü dahi kırpmadan şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyor; gösterdiği büyük cesaret ve mücadeleden dolayı aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.”
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.