Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Cıngırt Kalesinde yeniden arkeolojik kazılara başlanıyor…

Cıngırt Kalesinde yeniden arkeolojik kazılara başlanıyor…
21 Kasım 2021 - 20:54
Fatsa’da uzun yıllar keşfedilmeyi bekleyen Cıngırt Kalesinde yeniden arkeolojik kazılara başlanıyor…
Cıngırt Kalesinde 2012 yılında başlayan kazı çalışmalarının ardından tekrar çalışmalarin başlaması için incelemelerde bulunmak üzere Fatsa’ya gelen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.Ayşe Fatma Erol, Ordu Müze Müdürü Cihat Çakır, Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Safiye Aydın ve Tarihçi Cevat Erbil Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın misafiri oldular.
Başkan Kibar duyurdu; “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile hazırlanan protokol çerçevesinde kazı çalışmalarını tekrar başlatacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.
Fatsa’mızın tarihi açısından çok önemli bir yere sahip CINGIRT Kalesi Fatsa turizmine ve tanıtımına ciddi katkı sağlayacaktır.”
Haber-Yorum: Yıllardır sabırla beklediğimiz kazı çalışmaları tekrar başlayacak. Yaklaşık 10 yıl önce yapılan kazılarda bir kaç eski para çıkmıştı ve arkeolojik çalışmalar nedense yarım bırakılmıştı. Yapısı ve mimarisi Ordu’da ki Kurul Kalesini andıran Cıngırt Kalesinden bu sefer bakalım neler çıkacak.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.