Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

TAYFUN KARATAŞ; “SANAYİDE ÇARKLARI DURDURMANIN TELAFİSİ ZOR OLUR”

TAYFUN KARATAŞ; “SANAYİDE ÇARKLARI DURDURMANIN TELAFİSİ ZOR OLUR”
26 Ocak 2022 - 22:33

Fatsa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş; “Kamuoyunun malumları olduğu üzere İran üzerinden gelen doğalgazda yaşanan kesinti doğalgaz kaynaklı elektrik üretiminde de aksamalara yol açtığı için Organize Sanayi Bölgelerine verilen elektrikte 72 saatlik bir kesinti uygulanmakta.
Üretim ve ihracat yapan firmalarımız, ülke ekonomisinin bel kemiği konumunda.
Pandemi süreciyle başlayan ekonomik zorluklarla halihazırda boğuşmaya devam eden, zaten enerji girdilerinde ve personel istihdamında yakın zamanda yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalan firmalarımız bu defa da ne yazık ki 3 gün sürecek bir elektrik kesintisiyle baş başa bırakılmıştır.
Bunun yanı sıra kullanılan doğalgazda da %40 oranında kısıtlama uygulanacaktır. Mevcut sorunları göğüsleyerek sipariş yetiştirmek için var gücüyle çalışan firmalarımız ve genel anlamda ülke ekonomisi ve ihracat rakamları bu kesintilerden maalesef yine büyük zarar görecektir.
Özellikle ihracat yapan ve uluslararası arenada zorlu rekabet koşullarında var olmaya çalışan firmalarımız bu kesintilerle taahhüt ettikleri işleri yetiştirememek, hatta bazı cezai yaptırımlara maruz kalmak gibi markalarını rekabet dışında bırakacak olası ağır durumlarla yüzleşecektir ve bunun telafisi oldukça zordur.
Süreç içerisinde kesintilerin tekrar edip etmeyeceğine dair net bir bilgiye ulaşılamaması, konu ile ilgili kurumlar tarafından bir eylem planı ortaya konmamış olması da endişeleri arttırmaktadır.
Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla iş dünyası ekonomik anlamda üretim ve ihracat odaklı bir büyümeye odaklanmış ve son dönemde alınan rakamlarla da bunu başarmak yolunda önemli adımlar kaydetmişken sanayinin çarklarını durdurmamak, üretimin devamlılığını sağlamak en önemi önceliğimiz olmalıdır.
Bu bağlamda, sanayi bölgelerimizde enerji kısıtlamaları uygulamak yerine alternatif çözüm yolları bulunmalı ve bu ve benzeri durumlar için bu çözüm yolunun uygulanışı ile ilgili planlar ilgili tüm paydaşlara önceden sunulmalıdır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.