Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL FATSA’DA SÖYLEŞİ SUNDU

PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL FATSA’DA SÖYLEŞİ SUNDU
17 Nisan 2023 - 15:16
ŞİMŞİRGİL, OSMANLI’DA RAMAZAN KONULU SÖYLEŞİDE BULUNDU

Fatsa Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında şehre gelen akademisyen, tarihçi-yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, belediye kültür ve sanat merkezinde geçmişten bugüne Ramazan konulu söyleşide bulundu.

Fatsa Belediyesi Ramazan etkinlikleri, Ramazan’ın manevi ruhuna uygun ortamı ve konuklarıyla Ramazan akşamlarına renk katmaya devam ediyor.

Ramazan ayının 25’inci gününde Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sevenleri ile buluştuğu konferansa, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Milletvekili Adayı İsa Yüksel, Ak Parti ilçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FATSA’DA OLMAKTAN MUTLUYUM

Fatsa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren akademisyen, tarihçi-yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Osmanlı’da Ramazan ayının nasıl geçtiğine dair bilgiler paylaştı.

OSMANLI’DA RAMAZANI ANLATTI
Ramazan ayının sabır ayı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “ Ramazan ayındayız. Malum Ramazan atmosferi bütün dünyayı sarıyor. Osmanlı’da Ramazan nasıl olurdu, Ramazan’da neler yapılırdı diye konuşacağız. Peygamber sevgisinden bahsetmek gerekirse; Osmanlı neticede bir İslam devletiydi ve İslamiyet’e de gönülden bağlıydı. Hem toplumu, hem padişahları en tepeden en aşağıya kadar İslam’a bağlıydı. Her şey Ramazana göre ayarlanırdı. Ramazan ayını hasat mevsimi deriz ya, Ramazan manevi kazanç mevsimidir. Osmanlı Devleti de vatandaşının bu kazançtan en yüksek istifade etmesi için her türlü gerekli tedbirleri alırdı.” diye konuştu.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.