Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

PINAR GÜLTEKİN DAVASINDA SON KARAR

PINAR GÜLTEKİN DAVASINDA SON KARAR
21 Haziran 2022 - 14:33

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı’nın (32), ‘canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme’ suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Peki, Pınar Gültekin olayı nedir?

Pınar Gültekin olayı; 3 sene önce Ordu’da evinin önünde bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ceren Özdemir olayının bir benzeridir.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca Özdemir’i öldürmesi sebebiyle “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle, polis memurlarını bıçakla yaralaması nedeniyle de “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs” suçundan Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde iki kamu davası açılmıştı.  Sanık Arduç’a, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesince, Ceren Özdemir’in öldürülmesine ilişkin davanın 20 Ocak 2020’de görülen ikinci duruşmasında “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Sanık Arduç’un, polis memurlarını bıçakla yaralamasıyla ilgili davanın 24 Eylül 2020’de görülen dördüncü duruşmasında, polis memuru hakkında Adli Tıp Kurumundan istenen kati raporun hazırlanmaması üzerine raporun çıkacağı süre içerisinde, Ceren Özdemir davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve tutukluluğu devam eden sanığın, bu dosyadan tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili davada ise sanık Cemal Metin Avcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından on üçüncü duruşmada sanık Cemal Metin Avcı’ya haksız tahrik indirimi uygulayarak sanığın cezasını 23 yıla indirdi.

Pınar Gültekin’in avukatı Rezan Epözdemir bu karardan sonra Twitter hesabından ‘’Kızları diri diri yakılarak katledilen acılı ailenin bir avukatı olarak, en çok da bir hukukçu olarak bu karardan çok UTANIYORUM.’’ açıklamasını yaptı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.