Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

SAĞLIKLI VE KALİTELİ YAŞAM, SIFIR EMİSYON İÇİN PEDAL BASTILAR

SAĞLIKLI VE KALİTELİ YAŞAM, SIFIR EMİSYON İÇİN PEDAL BASTILAR
26 Eylül 2023 - 8:30

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü organizesinde Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle daha temiz, daha sağlıklı bir kent özlemine dikkat çekerek, fosil yakıt kullanımının, enerji kullanımının, tüketim alışkanlığının minimize edilerek şehirlerde yeşil alanların, bisiklet ve yaya yürüyüş alanlarının artırılarak sürdürülebilir ulaşım modellerinin olduğu sağlıklı ve kaliteli yaşamı hedeflemeye dikkat çekmek amacıyla Sıfır Emisyon için Dünya için Harekete Geç Bisikletini Kap Gel etkinliği düzenledi. Fatsa Belediyesi’nin, “Bu seneki teması olan “Enerjini boşa harcama ve “şehrini keşfet çağrısına 7’den 70’e ilgi büyük oldu.

Fatsa Belediye binası önünden başlayan ve Bolaman Köprüsüne kadar devam eden ve Atatürk Parkı Amfi Tiyatro’da sona eren bisiklet turu etkinliğinde hem çocuklar hem de büyükler eğlenceli bir gün yaşadı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Özbay, Ercan Yurttaş’ da bizzat bisiklet turu etkinliğine katıldılar.

“ÇOK GÜZEL BİR FARKINDALIK OLUŞTU”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar etkinlik sonunda yaptığı konuşmada, “Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliği kapsamında Dünya İçin Hareket Et Sloganıyla Fatsa Belediyemizdeki çalışma arkadaşlarımız güzel bir etkinlik düzenledi. Biz de bunun çağrısında bulunmuştuk. Bu çağrıya bu kadar yoğun bir ilgi olacağını düşünmemiştik. Birçok bisiklet sever gençlerimiz, çocuklarımız, ailelerimiz bugünkü etkinliğe katıldılar ve güzel bir farkındalık oluştu. Hem sıfır emisyon, hem hareketlilik hem de sağlıklı yaşam açısından çok güzel bir farkındalık oluştu. Ben bu güzel etkinliğe katılan tüm bisiklet severlere ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Şehrimizde yeni yaşam alanlarının, yeni bisiklet yollarının, yeni yürüyüş alanlarının gerekliliğini de bu etkinlik vesilesiyle görmüş olduk. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.