Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

CHP ADAY TANITIMI

CHP ADAY TANITIMI
01 Haziran 2018 - 16:21

Cumhuriyet Halk Partisi 27.Dönem Ordu Milletvekili Adaylarını Tanıttı

CHP’nin 27. Dönem Ordu milletvekili adayları TESK otelde yapılan bir toplantıyla tanıtıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Seyit Torun’un da katıldığı tanıtım töreni halktan yoğun ilgi gördü.

Katılanların bir bölümü, salonun yeterli olmaması nedeniyle töreni ayakta izledi.

Adaylar, kısa özgeçmişleri okunduktan sonra kürsüye gelerek birer konuşma yaptılar.

CHP Ordu 3. Sıra milletvekili adayı Fatsalı Av. Onur Çam; Atatürk’ün en önemli sözlerinden birini; ‘Benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisidir’ deyişini hatırlatarak konuşmaya başladı ve şöyle devam etti: “Adında adalet ve kalkınma sözcüklerini barındırmasına rağmen en büyük erozyonu bu iki alanda gerçekleştiren bu iktidar partisinden bir an önce ülkenin kurtulması ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçekleştireceği aydınlık günlere kavuşmasının zamanı gelmiştir. Bunun yolu ise el ele verip hep birlikte çalışmaktan geçer.Bu seçim öncesinde bu havayı çok açık bir şekilde görebiliyoruz. Bu da; içinde bulunduğumu durumun ne kadar vahim olduğunu ve bundan bir an önce kurtulmanın kaçınmaz olduğunu göstermektedir. Böyle bir mücadelenin içinde olabilmek için ben de aday oldum. Bu parti içinde genç yaşta görev almaya çalıştım.

Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu, insanların özgürlük içerisinde, barış içerisinde daha aydınlık günlere bir an önce kavuşmamız gerekmektedir. Bu iktidarın samimiyetten ne kadar uzak olduğu, seçimlerin yaklaştığı şu günlerde seçim beyannamelerine koyduğu vaatlerinden kolaylıkla anlaşılmaktadır. Bu vaat edilen iyileştirmeleri daha önce bizim partimiz komisyonlarda önermiş ama hep AKP üyeleri tarafından reddedilmiştir. Şimdi ise bizim projelerimizi halkımıza sunarak oy arama telaşına düşmüşlerdir.

Biz şimdi işi konuşacağız, aşı konuşacağız, fındığı konuşacağız. Hep birlikte sahaya çıkacağız ve inanıyorum ki; 25 haziran sabahına bu iktidardan kurtulmuş olarak uyanacağız. Hepinize başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

Son konuşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun yaptı. Her seçimin kendine özgü bir önemi olduğunu vurgulayarak söze başlayan Torun; “24 Haziranda yapacağımız seçim öncekilerden çok fazla önemlidir. Bu seçimle birlikte artık ülkemiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetilecektir. Bu yapı eğer, bugüne kadar anayasayı ihlal eden, anayasayı tanımayan, yüksek yargı organlarının yargıçlarına çay toplatan, karşısına çıktıklarında düğmelerini ilikleten, bizi korkutmaya, bastırmaya çalışan zihniyet tekrar göreve geldiğinde, bu kadar yetkiyi kullandığı takdirde yaşayacağımız karanlık günleri iyi görmek lazım. Şu anda ülkeyi yönetememenin verdiği bunalımla, kötü yönetme demiyorum, yönetememe diyorum, baskı ve korku yaratmaya çalışıyorlar. Üstelik bir de ‘bana anayasayı değiştirme yetkisi ver’ diyorsa bunu hep beraber düşünmemiz lazım. Ekonomiye baktığınızda, eğitime baktığınızda, sağlığa baktığınızda, dış politikaya baktığınızda bunları memleketi ne hale getirdiğini görebilirsiniz. Öyle bir hale geldiler ki artık söyleyecekleri bir şeyleri yok. Bizim geçmişte ortaya koyduğumuz çözüm önerileriyle günü kurtarmaya, seçimlerde oy almaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde bir seçim bildirgesi açıkladılar. Bizim bugüne kadar açıkladıklarımız dışında yeni bir şey görebiliyor musunuz? Bizim daha önce söylediklerimizi aldılar, kes, kopyala yapıştır yöntemiyle halkın karşısına çıktılar. Artık görülüyor ki ne bu ülkeyi yönetebilecek iradeleri var, ne de söyleyebilecek bir sözleri var.

Artık finans ekonomisi ile beton ekonomisini birleştirdiler ve yolun sonuna geldiler. Bir elektrikli otomobil üretmenin heyecanı içerisindeler ama dünya artık farklı ulaşım araçlarını icat etti. Artık dünya sanayide dört sıfırı tartışıyor ve beş sıfıra geçmenin çabası içerisinde, biz halen ‘Bir elektrikli otomobil üretecek miyiz, ne zaman piyasaya çıkaracağız?’ diye düşünüyoruz. Çıkarsan ne olacak? Rekabet edebilecek misin, onun teknolojini geliştirebilecek misin ya da onu satabilecek misin? Bunlarda ayrı bir konu. Artık onlara tamam diyeceğiz ve 24 Haziranda göndereceğiz onları” dedi.

Aday tanıtımından sonra katılımcılar birlikte şehir yürüyüşü yaptılar.

CHP 27. Dönem Ordu Milletvekili Adayları

 

1-Seyit Torun

2- Mustafa Adıgüzel

3-Onur Çam

4-Sebanur Özdemir

5-Atila Şahin

6- Nazım Yiğit Günay

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.