Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

İLÇEMİZDEN SOKAK MANZARALARI 4

İLÇEMİZDEN SOKAK MANZARALARI 4
11 Temmuz 2018 - 9:08

Kaymakamlık önünden geçip Elekçi üzerindeki Yunus Emre köprüsüne doğru giden Ata caddesinin, otogar önünden gelip yeni kumru Caddesine doğru giden Şehit Polis Süleyman İnkur caddesi ile kesiştiği kavşakta hiçbir trafik levhası yok.

YOL VER!

GEÇİŞ ÖNCELİĞİ

ATA CADDESİ
YOL VER – GEÇİŞ ÖNCELİĞİ
Sürücüler bu tür kavşaklarda, levha olmasa bile ana yol ve tali yol kavşağı anlayışından hareketle gerekli önlemi alır. Ama bu caddeler arasında böyle bir ayırımı yapacak bir görünüm yok. Dolayısıyla hangisinin ana, hangisinin tali yol olduğu, yani geçiş önceliği hangi yönde gelenin hakkıdır, bilinmiyor.

Bu da yeterince dikkatli olmayan iki sürücünün aynı anda bu kavşakta çakışmaları sonucu kazalara neden oluyor.

Halbuki gelişmiş ülkelerde bu kavşağın 4 yönüne de bir levha konulur. Hangi yönden gelen sürücünün geçiş önceliği olduğu belirtilir. Çok da zor bir şey değil bu, 4 teneke parçasından ibaret.

Fatsa kent içinde bu levhalardan hiç bulunmadığı için yıllardır araç kullanan birçok sürücü bu levhaların anlamını da bilmemektedir. Sürücü belgesi alırken bildiğimiz ama çok sık görmeye alışkın olmadığımız için bizim de unutmuş olabileceğimiz düşünülerek yanlış levha önermişsek affola…

İşte bu kavşağın iki yönüne dikilecek levhalar:

  • Mavi kare içerisinde sarı zemin: Senin önce geçme hakkın var, diğer yönden gelen araçlar zaten sana yol vereceklerdir.
  • Kırmızı üçgen içerisinde beyaz zemin: Sen diğer yönden gelen araçlara yol vereceksin, sonra geçme hakkı sana gelecektir.

 

 

ÇİFTE FIRINLAR – HACI HULUSİ BABA KAVŞAĞI

Burası Sakarya Caddesi ile Hacı Hulusi Caddesinin kesiştiği Çiftefırınlar kavşağı. Sakarya Caddesi bu kavşakta her iki yöne da kapalıdır. Yani sahilden gelen de, mağazalarbaşından gelen de bu kavşakta karşıya devam edemiyor, ya sağa ya da sola dönmek zorunda. Sahilden gelişte karşıda bir girilmez levhası var ama yukarıdan gelişte bu levha yok.

Hacı Hulusi caddesinin Sakarya Caddesi ile kesiştiği bu kavşakta her iki yönden de sağa da, sola da dönülmez levhası gerekiyor. Bu caddenin Emniyet yönünden gelişinde yalnızca sağa dönülmez levhası var ama sola dönülmez levhası yok. Buraya bir sola dönülmez levhası konulmalıdır.

Ayrıca Orta büyük camiden gelişte ise hiç levha yok. Sakarya caddesi bu kavşakta her iki yöne de kapalı olduğuna göre, hem sağa dönülmez, hem de sola dönülmez levhası gerekiyor.

Emniyet Müdürlüğünden Orta Büyük Camiye yönüne giderken bu kavşakta olması gereken trafik levhaları yok.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.