Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA FINDIK SEZONUNA GİRDİ

FATSA FINDIK SEZONUNA GİRDİ
02 Ağustos 2018 - 21:19

Karadenizin en önemli geçim kaynaklarından olan fındık vatandaşlar tarafından bahçelerden toplanmaya başladı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olmasından dolayı fındık ürününün erken olgunlaşması, sahil kısmında ki fındık üreticilerini harekete geçirdi. Üreticilerin fındık fiyatı konusunda ise beklentileri yüksek…

Yevmiyeyi kurtaramadıklarından şikayetçi olan Çömlekli Mahallesi sakinlerinden fındık üreticisi Adem Top, “Her yıl yaklaşık 1 ay boyunca fındık topluyoruz. Özellikle 3-4 yıldır yevmiye vermiyoruz. Çünkü verilen fındık fiyatı yevmiyeyi kurtarmıyor. Yevmiyeli işçi ile yaklaşık 30-40 kişi ile fındık toplamamız gerekiyor, işçi alsak ortalama 100 lira günlük yevmiye Hanım ile birlikte 2 kişi olarak yaklaşık 1 buçuk ton fındık topluyoruz. Rekolte geçen yıla göre yüksek ama sahil kısmında fındık çok az. Geçen yıl 1 buçuk ton fındığımız oldu bu yıl ise 700-800 kg ancak olur diye düşünüyorum. Umuyorum ki bu sene devletimiz fındığa iyi bir fiyat verir. Herkese hayırlı bol ve bereketli fındık sezonu diliyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.