Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

PİRİ REİS FATSA’da

PİRİ REİS FATSA’da
06 Ağustos 2018 - 13:28

Piri Reis Üniversitesi’nin, denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan gemisi Fatsa’yı ziyaret etti.

1986 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin Denizyolları bünyesinde seferlere başlamış olan Ankara Gemisi daha sonra Piri Reis Üniversitesi tarafından satın alınarak aynı adla Üniversitenin eğitim gemisi olarak hizmet vermeye başladı.

Gemide bulunan 196 öğrenci hem eğitim almak, hem de staj yapmak üzere 18 Haziran’da İstanbul’dan hareket etti.

Önce Ege ve Akdeniz Bölgesinde bazı kentleri ziyaret ettikten sonra Karadeniz’e çıkan Piri Reis; Amasra ve Sinop limanlarına uğradıktan sonra Fatsa’ya geldi.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören gemiyi yakından görmek için halk iskeleye akın etti.

Öğretim görevlileri ve stajyer öğrencilerle yaptığımız söyleşide bazılarının ilk kez Fatsa’yı gördüğünü öğrendik.

Peri Reis Gemisi’nin Fatsa ziyareti sırasında hava sürekli kapalı ve nem oranı yüksek olduğu için ziyaretçiler ilçemiz hakkında, hiç de hak etmediği, olumsuz yorumlarda bulundular.

Bu olumsuz yorumlar arasında ise, çirkin yapılaşma ön plana çıkıyor. Yerel yönetimlerin ders alması dileğiyle bu cümleyi de buraya sıkıştırdık.

Fatsa’da dört gün kaldıktan sonra ilçemizden hareket eden Piri Reis Gemisi Hopa’yı da ziyaret ettikten sonra üssüne dönecek.

Öyle hiç de küçümsenmeyecek bir görünümü olan Piri Reis gemisi 118 metre uzunluğunda ve 9 güverteden oluşuyor.

Piri Reis gemisinin Fatsa iskelesine rahatça yanaşabilmesi, ilçemizin deniz yoluyla turizme açılabilmesi halinde liman sorununun pek olmayacağı izlenimini verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.