Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BU OKULDA OKUNMAZ MI

BU OKULDA OKUNMAZ MI
07 Ağustos 2018 - 13:30

Çamaş’ta ‘Çok Programlı Anadolu Lisesi’ adlı bir okul var. Yer seçiminde çok büyük isabet sağlanmış. Bir tepenin üstünde, uzaklardan bakıldığında insanın; “bu okulda okunmaz mı” şeklinde bir duygu geçiyor içinden.

Uzaktan öyle görkemli görüntüsüne aldanmayalım dedik ve yakından izlemek üzere okulun bahçe kapısından içeri girdik.

Daha ilk girişte, alışılagelmiş bir okul bahçesine hiç de benzemeyen bir manzara ile karşılaştık. Bildiğimiz okul bahçeleri ya kum veya toprak, ya da beton veya taş döşeli bir zeminden oluşur.

Ama bu okulun bahçesi park gibi düzenlenmiş. Özellikle yeşilliğe çok önem verilmiş. Çimenle kaplı ve ağaçlıklı bir alanın içinde buluyorsunuz kendinizi.

16 dersliği olan ve 30 kadar öğretmenin görev yaptığı okulun merdivenlerinden çıkarken, son zamanlarda her okulda görmeye alışkın olduğumuz, ‘merdiven çıkarken öğretim’ yönteminin burada da uygulandığını görüyoruz.

Bazı okullarda matematik, bazılarında ise yabancı dil ağırlıklı olan bu öğretim yöntemi burada çok önemli bir konuya yönelmiş.

Dilimizde, üniversite bitirmiş birçok kişinin bile doğru yazmakta zorlandığı, çok kullanılan bazı kelimelerin, yanlış ve doğru yazılışları yan yana verilmiş.

Dershanelerin ve tuvaletlerin yapımında özen gösterilmiş, çok kullanımlı ve temiz.

Öğrendiğimize göre sınıflardaki öğrenci sayısı 5 ile 20 arasında değişiyor.

Fatsa’ya 20 kilometre uzaklıkta ve Çamaş kent merkezinin hemen karşısındaki bu okul, ne yazık ki, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘nitelikli okullar listesinde yok. Dolayısıyla bu okulu tercih eden öğrenci sayısının da yüksek olması beklenemez. Peki ama bu okulda okunmaz mı?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.