Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

CHP FATSA İLÇE YÖNETİMİ ÇALIŞTAYLI VE SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İSTİYOR

CHP FATSA İLÇE YÖNETİMİ ÇALIŞTAYLI VE SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İSTİYOR
07 Ağustos 2018 - 21:35

CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı ve yönetim kurulu üyeleri, yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Partisinde 24 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan olaylardan kamuoyunda duyulan rahatsızlıklara artık sessiz kalamayacaklarını belirterek konuşmaya başlaya Başkan Murat İnanlı’nın açıklaması aşağıdaki gibidir.

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa ilçe yönetimi olarak partimizde 24 Haziran seçimlerinden bu yana yaşanan olaylardan kamuoyunda duyulan rahatsızlıklara artık sessiz kalamayacağımızdan dolayı bu bildiriyi hazırlama ihtiyacı duyduk. Şu güne kadar yönetim olarak ne basında, ne sosyal medyada ne de kamuoyunda bu konuyu asla gündeme getirmedik. Bu meseleyi parti içi bir mesele olarak gördük ve parti içi kurullarımızda tartışmanın yollarını aradık. Ancak gelinen noktada görülen o ki çabalarımız beyhude imiş. Partimizin bizim haricimizdeki birçok organı bu olayı her gün basına ve sosyal medyaya taşıması ve 24 Haziran seçimlerinin ardından rejim değişmesine rağmen hiçbir yönetim organının özeleştiri yapmadığı halde meselenin sadece seçimli kurultaya indirgenmesi, tartışmanın kişiler üzerinden yürütülmesi, yönetimimizi, üyemizi, seçmenimizi genel olarak rahatsız etmektedir. Ve dahi maalesef birçok fırsat çıkmasına rağmen partimiz içerisinde anlamlı bir özeleştiri süreci başlatılamamış, kurumsal değişim ihtiyacı göz ardı edilmiş ve kişilerin liderlik yarışına dönüştürülmüştür. Ve yine üzülerek belirtmek durumundayız ki; tarafların kamuoyu önündeki tavır ve üslupları kabul edilebilir sınırları aşmıştır. Bu nahoş durum bir miktar sakinleşerek ve derhal fedakar Cumhuriyet Halk Partisi tabanına hak ettiği zaferleri sağlayacak kurumsal değişim sürecini başlatarak ve yine zaman kaybetmeden takvimi belirleyerek giderilmelidir. Hiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir. Bu, ilk önce Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, daha sonra da onun dediği gibi Cumhuriyetten sonraki ikinci büyük eseri olan Cumhuriyet Halk Partimize vefa borcumuzdur.

Yapılması gereken ilk şey herkesi kapsayacak hayali bir lider ve popülist söylemlerle kısa vadede kolay bir başarının asla elde edilemeyeceği gerçeğiyle yüzleşerek tabanın sesine kulak verip, yaklaşan vaktinde ya da daha erken fark etmez, yapılacak olan yerel seçimlerden önce bozulan ekonomi, artan siyasi baskılar, parti içi çekişmeler nedeniyle, birbiri ile asla dayanışma göstermeyecek olan seçmenimizi zamanla aynı meydanlarda tekrar toplama imkanını sağlayacaktır. Aksi takdirde ilçe yönetimi olarak tabanımızdan gelen seslere kulak verdiğimizde maalesef önümüzdeki yerel seçimlerde partimizi zor günler beklemektedir. Başarının sırrı çaresizlik içerisindeki milyonların sesi olan bir alternatif olmaktır. Bunu yaparken de Cumhuriyet’e minnet borcu olan Cumhuriyet Gençliği görevi devralmalı, liderlik yarışlarına odaklanıp, mucizevi bir şekilde, yeni bir Atatürk bekleme kolaycılığına kimse kapılmamalıdır. 1930’lara özlem, 1960’lara övgü ve 1990’lara şükür duyarak ilerleyemeyiz; yalnızca 2020’ler için emek verirsek yeniden ayağa kalkabiliriz.

 Bu vesileyle Cumhuriyet Gençliği, doğrudan temsil ile, elini taşın altına koymalı ve öncelikle Sayın Genel Başkanımız, sonra da genel merkezimizin çabalarıyla ülkemizin kurtuluşunu sağlayan, partimizin kuruluş felsefesine rağmen değil; ancak o felsefenin günümüz koşullarında güncellenmesi ile birlikte bir değişimi başarabileceğimizi unutmamalıyız.

Gelinen bu son durumda, tabanımızdan alınan işaretlerden çok net bir şekilde görülmekte ki; parti içi kısır çekişmelerden dolayı seçmenimizi bir arada tutabilmek, yönetim birimlerimizi yaklaşan seçimlere motive etmek, partimize yeni seçmenler katmak çok zor gözükmektedir. Bu nedenle genel merkezimizin çalıştaylı ve seçimli bir olağanüstü kurultay takvimi belirlemesi bizim açımızdan elzem gözükmektedir. Saygılarımızla.

BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYLIĞI SÜRECİNİ DE BAŞLATTIK”

Başkan İnanlı; bildiriyi okuduktan sonra, önceki ilçe başkanı Av. Onur Çam’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle boşalan başkanlık görevine kendisini layık gören yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına teşekkür etti ve bu görevi layıkıyla yapacağı sözünü verip, konuşmasını aşağıdaki şekilde sürdürdü: Bu doğrultuda, doğru ve gerçekçi politikalar üreteceğimize, bunları kararlı bir şekilde uygulayacağımıza, tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak, ön yargılardan arınmış, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısı oluşturmak için elimizden geleninin fazlasını yapacağımıza, parti içi demokrasiyi ayrımsız harekete geçireceğimize, her şeyin en iyisine, en güzeline layık olan halkımızın, her zaman her koşulda yanında olarak, gerektiğinde her türlü fedakarlığı yaparak örgütlerimizi hazır ve dinamik tutacağımıza, farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğimize, partimize yaraşır bir olgunluk ve disiplin içerisinde Fatsa’mıza dair projelerimizi doğru ve anlaşılır bir şekilde ifade etmeye, halkımızla bütünleşmeye, onların sorunlarını çözecek yegane parti olduğumuz konusunda onlara güven vermeye, sizlerin, değerli basınımızın sayesinde tüm kamuoyu önünde de yönetimimiz adına söz veriyorum.

Biz; ilçe yönetimi olarak, göreve geldiğimiz yaklaşık üç buçuk yıl öncesinden bu yana, tek derdimizin Fatsa’mız ve hedefimizin de yerel seçimler olduğunu her fırsatta dile getirdik ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürüttük. Ancak önümüze baskın erken genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri geldi ve bu süreçte hiç durmadan, yorulmadan gece gündüz Fatsa’mızı karış karış dolaştık ve seçmenlerimizle buluşup onların dertlerini bıkmadan usanmadan dinledik. Verimli bir seçim çalışması dönemi geçirdiğimizi düşünüyoruz. Seçimler bittikten sonra 25 Hazirandan itibaren yerel seçimlere odaklandık ve planlamalar yapıp yol haritamızı çizdik.

Bu vesile ile partimizde Fatsa belediye başkanı aday adaylığı sürecini de başlattığımızı ilan eder, aday adaylıklarını kabul ettiğimizi duyurmak isterim.

Yönetim olarak isteğimiz odur ki: birden fazla aday adayımız olsun ve bu adaylar sahaya insin, kendilerini tanıtsın, birbirlerinin vizyonlarını genişletsin ve aday adaylığı sürecinin sonunda da demokratik bir şekilde üyeleri önünde sandıkta yarışsınlar yani üyeli ön seçimle o adaylığı hak etsinler yani örgütün onayını alsınlar. Bize yakışan da yaraşan da budur diye inanıyoruz.

Üç buçuk yıllık görev süremiz boyunca Fatsa’mızla ilgili birçok sorunun sözcüsü olduk ve birçok sorunu da çözüme kavuşturmayı başardık. Dile getirdiğimiz daha birçok mesele var ve bunların da takipçisi olacağız. Büyükşehir ve Fatsa belediyemizin, katıldığımız toplantılarında aldığımız notlarımız, belediye başkanlarımızın verdiği sözler var. Fatsa’mız şundan emin olabilir ki; biz bunların da sonuna kadar takipçisi olacağız ve her mecrada dile getirerek Fatsa’mızın hakkını korumaya devam edeceğiz.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.