Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

DEĞERLENDİRİLEMEYEN KAVAKLIK

DEĞERLENDİRİLEMEYEN KAVAKLIK
07 Ağustos 2018 - 21:11

 Fatsa iskelesi ile Elekçi Deresi arasında yer alan deniz kıyısı eskiden kumsaldı ve burada kavak ağaçlarıyla dolu bir küçük orman vardı. Bu yüzden ırmak kıyısındaki bu ormana kavaklık denirdi. Şimdi ise ağaçlar kesilmiş ve burada bir kıyı şeridi meydana gelmiştir.

İlçe Jandarma Karakolu’nun önünden başlayan bu kıyı kesimi 1960’lı yıllarda Fatsa’nın en yakın plajı olarak hizmet verirdi. Buradan başlayarak Elekçi Deresi’nin denizle buluştuğu yere kadar olan bölümde insanlar denize girerdi.

Şu andaki deniz suyunun temizliği konusunda fazla bilgimiz yok ve bu yüzden burada gene denize girilebilir mi, bu konuda bir şey söyleyemiyoruz. Ancak ilçenin batısında olması ve batıdan esen serin rüzgarı en iyi alan bir köşe olması nedeniyle dinlenmek, kafa dinlemek için çok önemli konumda olduğunu söyleyebiliriz.

Fatsa sahilinde yürümeyi alışkanlık haline getirenlerin, yürüyüş güzergahını biraz daha uzatmak istediklerinde yolu buraya düşecek ve çok çirkin bir manzara ile karşılaşacaklarını buradan duyuruyoruz.

Yemyeşil fındık bahçesi ile deniz arasındaki bu çimenle kaplı zeminin üzeri çöplük haline gelmiş.

İşte böyle çirkin bir görüntü şehrin hemen dibinde yer alıyor.

Çöpleri temizlemek için herhangi bir araca gerek yok, yalnızca bir kişi eline alacağı bir çöp poşetinin içine, çoğunluğu kağıt parçası ve poşet olan pisliği toplayacak. Kısacası bir kişinin on dakikasını bile almayacak bir temizlik için belediye veya kaymakamlığımız bir görevli bulamıyorsa, bu iş vatandaşa düşüyor demektir.

Bu alanda yürüyüş yapmayı düşünenler ellerinde getirecekleri bir torbaya bu çöpleri doldurmak suretiyle bu güzel alanın temizliğine katkıda bulunabilirler.

Ayrıca yerel yönetimlerin burayı değerlendirmek gibi bir düşünceleri olmadığı da açıkça görünüyor.

Halbuki burası güzelce temizlendikten sonra bir proje doğrultusunda halkın hizmetine sunulabilir.

Çay bahçesi ve benzeri sosyal tesisler yapılabilir. Şehrin gürültüsünden birazcık uzak kalmak isteyenlerin kafa dinlemeleri için uygun hale getirilebilir.

Bu önerimizi, yeni belediye başkanımız Muharrem Aktepe’ye buradan iletiyoruz.

Ayrıca kendisine bir başka öneride daha bulunuyoruz: Bildiğimiz kadarıyla, birkaç ay sonra yapılacak yerel seçimde belediye başkanlığı için aday olacak. Önümüzdeki, seçimlere kadar olan süreçte, 15 yıldır yardımcılığını yaptığı sabık belediye başkanının hatalarını tekrarlamazsa, yani her ne kadar küçük bir sorun gibi görünse de, bizim yaptığımız uyarı ve önerileri dikkate alırsa, seçilme şansını yükselteceğini de iddia ediyoruz.

Sayın Aktepe’den; çok büyük bir çalışma ve masraf istemeyen, böyle bir hizmeti hayata geçirmesini bekliyoruz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.