Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

SİYANÜRLE ALTIN ÜRETİMİ SON HIZLA DEVAM EDİYOR

SİYANÜRLE ALTIN ÜRETİMİ SON HIZLA DEVAM EDİYOR
07 Ağustos 2018 - 21:23

Fatsa’nın Yukarı Bahçeler mahallesinde altın üretimi için ayrılan bölgede siyanürle topraktan altın ayrıştırma çalışması son hızla devam ediyor.

Sivil toplum örgütleri ve çevreci kuruluşların, insan sağlığını tehdit ettiği ve doğa katliamı olarak da değerlendirilen bu üretim yöntemine karşı gerçekleştirdikleri eylemlerden başarı elde edilememesinden sonra başlatılan üretim çalışmaları, tüm Karadeniz bölgesindeki nitelikli toprağın burada toplanıp, depolanması ve sonrada ayrıştırılması işlemi ile devam ediyor.

Fotoğrafta; üstü naylon örtülerle kapatılmış binlerce ton toprak yığınının Yukarı bahçeler köyünden çıkarılması düşünülemeyeceğine göre, diğer bölgelerden de gelen malzemenin burada depolandığı açıkça görülmektedir.

Üretimi üstlenen firma yetkilileri, halk tarafından gerçekleştirilen eylemlerin sonuçsuz kalmasından cesaret almış olmalılar ki, şantiye alanı dışından, bir tepenin başından fotoğraf çektiğimizi görünce, şantiyeden bir araçla yanımıza gelip fotoğraf çekemeyeceğimiz konusunda bizi uyarmak yetkisini kendilerinde görebildiler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.