Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA’da SONDAJ TEHDİDİ

FATSA’da SONDAJ TEHDİDİ
25 Ağustos 2018 - 13:12

Ordu’nun Fatsa ve Ünye ilçelerinde artan maden işletmelerinin arama çalışmalarındaki sondajlar nedeniyle, ormanlar ve tarım arazileri ciddi tehdit altında.

Birgün Gazetesinden Uğur ŞAHİN’in haberine göre;
Fatsa’da ve Ünye’de yaşanan sel felaketi sürecinde sondajlar nedeniyle kesilen ağaçların bulunduğu bölgede heyelanlar gerçekleşti.

Keşif günü bekleniyor

Ordu Çevre Derneği’nin (ORÇEV) Başkan Yardımcısı Eren Atasoy, bölge sakinlerinin maden arama çalışmalarından rahatsız olduğunu dile getirerek, sondajlara karşı hukuksal sürecin sürdüğünü söyledi. Atasoy, şunları ifade etti: “MTA Genel Müdürlüğü tarafından Ünye-Fatsa ilçeleri Gökçe, Kodalı ve Yalaklar mahallelerinde yer alan 793,00 hektar büyüklüğündeki bir alanda sondaj çalışması girişiminde bulunulmuştu. Buradaki ve çevre mahallelerdeki köylüler sondaj çalışmasının engellenmesi amacıyla Ordu İdare Mahkemesi’ne dava açmışlardı. Açılan dava reddedildiği için köylüler davayı Samsun Bölge İdare Mahkemesi’ne taşımışlar. Mahkeme bilirkişi atanmasına karar verdi. Davayı açan köylüler ve destek veren duyarlı vatandaşlar sayesinde bilirkişi ücreti toplanıp yatırılmış ve keşif günü bekleniliyor.”

7 bin 800 ağaç kesildi

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.