Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

CEMAL ENGİNYURT FINDIĞA SAHİP ÇIKTI

CEMAL ENGİNYURT FINDIĞA SAHİP ÇIKTI
15 Eylül 2018 - 10:08

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, serbest piyasada şekillenen fındık fiyatlarının yetersiz olduğunu ileri sürerek, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin piyasaya girerek alım yapması gerektiğini söyledi.
Enginyurt, Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği basın toplantısında, serbest piyasada fındık fiyatının 12 liraya kadar gerilediğini belirtti.
TMO’nun düşük fiyat karşısında üreticilerin lehine piyasaya girerek fındık alımı yapması gerektiğini ifade eden Enginyurt, “Üreticilerimizin daha fazla mağdur olmaması için TMO’nun en kısa sürede piyasaya girerek 15 liradan fındık alımı yapacağını ilan etmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olan üretici sayısı her geçen gün artıyor. Acilen TMO adım atarak üreticilerin yanında olduğunu duyurmalıdır.” dedi.
Fındığın tekel bir firmanın elinde olduğunu ileri süren Enginyurt, bu firmanın belirlediği rakam üzerinden serbest piyasa fiyatının oluştuğunu savundu.
Fındık fiyatlarının artmasıyla üreticilerin rahatlayacağını vurgulayan Enginyurt, “Türkiye’de her şeyin fiyatı arttı. Fiyatı artmayan tek ürün fındık. Buna hiç kimse bir türlü anlam veremiyor. Üreticilerimizin hakkını kimseye yedirmeyiz. Üreticilerin alın terini sonuna kadar savunduk. Bundan sonra da savunmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.
Enginyurt, AK Parti Ordu milletvekillerinin fındığa yeteri kadar sahip çıkmadığı iddiasında bulunarak, milletvekillerini üreticilerin haklarını savunmaya davet etti.
Basın toplantısına, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, ilçe ziraat odaları başkanları ve çok sayıda fındık üreticisi de katılarak destek verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.