Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA’YA GİDEMİYORSANIZ ÜZÜLMEYİN ANKARA’da FATSA SİZLERE GELDİ

FATSA’YA GİDEMİYORSANIZ ÜZÜLMEYİN ANKARA’da FATSA SİZLERE GELDİ
19 Eylül 2018 - 12:29

 

 

Başkent Ankara’da Fatsa havasını teneffüs etmek ve damak tadını yaşamak artık çok kolay.

 

Ankara’nın en gözde mesire yerlerinden olan Gölbaşı yakınlarında, bir Fatsalı’nın işlettiği cafe restaurant Fatsa özlemini gidermek isteyenler için bulunmaz bir mekan.

Eymir gölü kyısında, gürültü ve kargaşadan uzak, sakin ve serin, tam kafa dinlenecek yerde, ağaçların altında Karadeniz’in olmazsa olmazı sayılan balık ve pide (yağlı) çeşitlerini tatmak isteyenlerin uğrak yeri olan Nilda Garden Cafe Restaurant işletmecisi Adem Zeren cesur bir girişimci. Buraya bir tesis açmaya kalkıştığında, çevredekiler tarafından çılgınlık  olarak nitelendirilen ve pek uzun sürmeyen bir ticari yaşamı olacağı sanılan mekan 3 yıla yakın bir zamanndır hizmet veriyor.

Özellikle hafta sonları talebin çok yoğun olması nedeniyle hizmeti yetiştirmekte güçlük çektiklerini belirten işletmeci Adem Zeren; “Daha fazla kişiye hizmet verebilmek için mekanı genişletme yoluna gitmek istiyoruz. Havaların soğuk olduğu dönemde de kapalı hizmet alanımızı arttırmaya hedefliyoruz. Tesisimizi açtığımızda yaptığımız tanıtımla ilk müşterilerimiz Fatsalılardan oluşuyordu. Ancak şimdi, Fatsalı olmayan, ama müessesemizde bir kere ağırladığımız müşterilerimiz de, çok beğendikleri mutfağımızın lezzetleri tekrar tatmak için uğradıkları gibi, eş ve dostlarına da tavsiye etmeleri sonucu müşteri potansiyelimiz oldukça arttı. Yerimizi biraz daha genişletip personel sayımızı da arttırarak müşteri memnuniyeti ilkemize sadık kalmak istiyoruz. Ben burada kendimi Fatsa’nın Perşembe yaylasındaymışım gibi hissediyorum. Tıpkı oradaki gibi, bir yanda küçük bir göl, diğer tarafta ise yeşillikler içinde, ağaçların altında bir ortamda, gürültüden uzak, kafa dinlemek için yaratılmış bir ortam olarak görüyorum.  Fatsalı olmayan müşterilerimizin en çok rağbet ettikleri ürünümüz ise; Fatsalıların yöresel olarak ‘yağlı’ diye adlandırdıkları pide çeşitlerimiz oluyor. Bunun yanında günlük taze balık çeşitlerimiz de damak tadına düşkün olanların gözdesidir diyebilirim.”

Fatsalı Adem Zeren “KARADENİZ’E GİDEMİYORSANRIZ ÜZÜLMEYİN KARADENİZ SİZLERE GELDİ” şeklinde bir slogan atmış. Çünkü Fatsa’nın yağlı dediği pide tüm Doğa Karadeniz’in yakından tanıdığı bir pide çeşididir. Dolayısıyla Fatsalı olmasa bile, Karadenizli olanların da özlemini duydukları bir pide türüdür. Bu nedenle Adem Zeren,  onların da özlemini burada giderebileceklerini vurgulamak istemiş olmalı.

  

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.