Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ASIRLIK ÇINARLARIN DURUMU İÇLER ACISI

ASIRLIK ÇINARLARIN DURUMU İÇLER ACISI
11 Ekim 2018 - 13:56

İlçemizin simgelerinden ata yadigarı, Osmanlı ve cumhuriyet döneminde birçok tarihi olaya şahitlik etmiş olan, halkımızın “çınar altında buluşalım, oturalım, konuşalım, dertleşelim “diye adres gösterdiği çınar ağacının içler acısı durumu duyarlı vatandaşlarımızı haklı tepkilerine neden olmaktadır.

ANIT AĞAÇ OLARAK TESCİLLENDİ AMA
M.Kemalpaşa mahallesi Reşadiye caddesi üzerinde kendi çabasıyla hayatını sürdürmeye çalışan ikiz çınarlardan bir tanesi; Belediyenin altyapı çalışmaları, zararlı elektronik dalgalar, hava kirliliği, çeşitli tabiat olaylarının etkisi ve Devletin koruma kararına rağmen yine devlet yetkililerinin duyarsızlığı nedeniyle bakımsız ve korumasız bırakıldığından, adeta imdat çağrısı yaparcasına tepesindeki iki ince dalı ile yaşama el açmış adeta yetkililerden yardım dilemektedir. Asırlık çınara yakından bakıldığında gövde kabuğunun önemli bir kısmının soyulduğu ve mantarlaşmanın başladığı tepe kısmında ise aşırı çürüme oluştuğu görülecektir.

SORUMLULAR İLGİSİZ
Bu nedenle çınar ağacının yetkililer tarafından günümüz teknolojik imkânlarıyla acilen tedavi altına alınması, yeniden hayata tutunması, dal budak salması ve hatıraları canlı tutması sağlanmalıdır. Aynı şekilde ikiz kardeşi ve Atatürk parkındaki asırlık çınarların da yetkililerce gözden geçirilmesi sağlıklı hayat sürdürmeleri için her türlü bakım ve tedavilerinin yapılması koruma önlemlerinin alınması kamu vicdanını rahatlatacaktır. *MUHARREM GÖÇ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.