Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA MEYDAN MUHAREBESİ

FATSA MEYDAN MUHAREBESİ
11 Ekim 2018 - 8:52

Tarihte adından söz ettiren meydan savaşları vardır. Bunların arasında, bizim övünç vesilemiz de olan Malazgirt, Kosova, Sakarya gibi daha birçoklarını sayabiliriz. Günümüzde devam eden bir meydan savaşı da Fatsa’da yaşanmaktadır.

Savaşlar mutlaka, ok ve yayla, top ve tüfekle yapılmaz. Para ve güç gösterisi de savaşların silahı olabilir.

Fatsa’daki meydan savaşının ok ve yayla, top ve tüfekle ilgisi yoktur. Öyleyse bu son gerekçe geçerli olmalı.

Yıllar, hatta yüzyıllar sonra da okuyanlar çıkabilir düşüncesiyle bu meydan savaşının gelişimine bir göz atalım. Ancak şu anda taraflar arasında imzalanan antlaşma ve sonucu hakkında bir bilgi veremiyoruz.

Fatsa’nın daha güzel bir görünüm kazanması için, özellikle sahil yolunda bakılınca bir vitrin görüntüsü verecek bir proje hazırlandı ve geçtiğimiz aylarda çalışma başlatıldı.

Bu proje çerçevesinde yıkılması gereken yapılar gerek uzlaşma, gerekse kamulaştırma yoluyla (bir tanesi hariç) halledildi. Yıkılan binaların hak sahiplerinin, resmi yönetimin baskısına dayanamayıp savaştan çekildiği iddialarının yanında, Fatsa’nın eski esnafından Cemal Koç’a ait binanın hak sahipleri bu baskıya boyun eğmeyerek hukuk mücadelesi verme yolunu seçmişler, iş bu noktaya gelince de belediye, bu binanın yerinde kalması, etrafının da otopark ve meydan olarak düzenlenmesi şeklinde çalışmaları başlatmıştı.

İşin ne kadarlık bölümü tamamlanmış, geriye ne kadarlık kısmı kalmıştır bilmiyoruz, ama çalışmaların geçtiğimiz günlerde tamamen durup, inşaat yerinin kendi haline terkedildiği görüldü.

Tamamlandığı zaman Fatsa’nın görüntüsüne ayrı bir güzellik katacak olan çalışmanın bir an önce bitirilmesini bekleyen vatandaşların yanında, iş yerlerinin önü kapatıldığı için zor günler yaşayan meydan esnafı da mutlu sona ulaşmak için sabırsızlıkla beklemektedir. Hatta bu iş yerlerinden bazılarının, yapılacak böyle bir çalışmadan haberi olmadan girdiği ödeme sözlerini yerine getiremediği için, kapısına kilit vurmak zorunda kaldığı da görülmüştür.

Kulaktan dolma bilgilere göre; hak ettiği ödeneği alamayan üstlenici firmanın işi durdurduğu ve ortada bu enkazı bırakıp çekip gittiği de söylenmektedir.

Bu meydan savaşında bir yandan arsa sahipleri, öte yandan da üstlenici firma ile birkaç koldan savaşa giren ilgili belediyenin, bu savaştan çok ciddi bir yara almadan nasıl çıkacağı merakla beklenmektedir.

Konuyla ilgili, yanıt alınamayan ve soracak merci bulunamayan sorulardan biri de budur;
Bu çalışma niçin durdu?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.