Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ KURULDU

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ KURULDU
18 Ekim 2018 - 9:55

Fatsa’da şehit aileleri ve gazilere sahip çıkmak amacıyla bir dernek kuruldu.

1994 yılında Erzurum Aşkale’de şehit olan Engin Çiçek’in kardeşi Adem Çiçek öncülüğünde kurulan dernek Fatsa’da bir ilk olma özelliğini taşıyor.
Başkan Adem Çiçek’ten dernekle ilgili aşağıdaki bilgileri aldık: “ Fatsa şehit ve gazi aileleri derneğini kurduktan sonra Ünye’den bir talep oldu, en son yaptığımız genel kurulda derneğin adını değiştirdik Fatsa Ünye ve Çevreleri Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği yaptık.

Şu anda hiçbir kuruma bağlı değiliz, bağımsız bir şekilde, Fatsa ile Ünye ilçesi içinde çalışıyoruz.

Bu derneğe üye olmak için mutlaka şehit ve gazi ailelerimizin birinci yakınından olması gerekiyor. İkinci derece yakınları sadece fahri üye olabiliyorlar.

Kaymakamlıkta çalışırken şehit ve gazi aileleriyle bire bir ilgileniyordum, daha yararlı neler yapabileceğimi düşündüm ve böyle bir dernek kuraya öncülük etmeye karar verdim. Bu fikir ilk olarak benden çıktı. Aslında 1 sene öncesinden bir niyetimiz vardı, önümüze bazı engeller çıktı. Engelleri aştık ve 4. ayın 1’i itibariyle derneğimizi resmi olarak açtık.

Üye kaydına başladık, şu anki üye sayımız 150’ye ulaştı. Yönetim kurulumuzda 7 kişi var. 2 başkan yardımcımız var biri Fatsa’da biri de Ünye’de. Derneğimizin lokalini bize büyükşehir belediyesi tahsis etti, kira vermiyoruz.

Biz kimseden yardım, bağış gibi taleplerde bulunmuyoruz. Bizim yaptığımız hizmetleri, iyi niyetimizi birileri görecek, ondan sonra kendisi uygun görürse, gönüllü olarak takdir ederse, kendisi verecek. Açılış yapmadığımız halde bir takım gönüllülerimiz var.

Bir örnek vermek gerekirse; İlçemizde bir sürücü kursumuz var, tüm üyelere ücretsiz sürücü belgesi verelim diyor. Gözlükçü bir kardeşimiz gözlüğü geliş fiyatından verecek üyelerimize. Bir markezimiz,üye kartı olanlara indirimli alışveriş yaptıracak. Tabi bunlara açılış yapmadan tamamen başlamadık. Açılıştan sonra protokol yapılacak ve üyelerimize bu tür imkanları sağlayacağız.

En basit olarak, Kumru’da şehit ailelerimizden birisi 3-4 ay önce İstanbul’da kanser tedavisi görüyordu. İstanbul’da 26 bin gibi bir fiyat çıkarttılar, kanser tedavileri ücretsiz hale gelmeden önce, biz o annemizi para ödettirmeden hastaneden çıkmasına vesile olduk.

Hizmetlere gelirsek; bir Çanakkale gezisi olabilir, onun haricinde ailelerimizin bir takım sıkıntıları oluyor onlara yardımcı olacağız.

Türkiye’nin her yerinden derneğimize üye olabilirler, sadece Fatsa ya da Ünye değil. Bize bir belge getirmelerine gerek, bizde mevcuttur. Fatsa’da şu ana kadar 39 şehidimiz var. Ünye’de 34 tane, Kumru’da 14 tane, Korgan’da 2 şehidimiz var. En çok Fatsa ilçemizde şehit verdik.”

Ben sadece kağıt üzerinde bir başkanım, bunu yönetim kurulundaki arkadaşlara da açık şekilde söylüyorum. Biz biriz, bütünüz yani burada senlik benlik olmadan bu işi götüreceğiz demişimdir.

Derneğe üye olmak isteyen kişilerden 10 lira bir giriş ödentisi alacağız.”

Yaklaşık 4 aydır resmî olarak faaliyette olan Şehit ve Gazi Aileleri derneği 21.09.2018 tarihinde ilk Olağan genel kurulunu yapmış ve başkanlığa Adem Çiçek seçilmiştir.

Başkan yaptığı teşekkür konuşmasında derneğin, hiç bir ayrım gözetmeksizin kapılarını tüm şehit ailelerine ve gazi ailelerine sonuna kadar açık olduğunu belirterek; “ Derneğimiz kimseye baki olmayıp, senlik benlik gözetilmeden, ben de şahsım adına ne isem tüm üyelerimiz aynı hakka sahiptirler. Değerlerimize hep birlikte sahip çıkmak adına selam saygı ve sevgilerimle.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.