Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BAŞKAN İNANLI FATSA İÇİN OLMASI GEREKENLERİ ANLATTI

BAŞKAN İNANLI FATSA İÇİN OLMASI GEREKENLERİ ANLATTI
06 Kasım 2018 - 12:36

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı yerel seçimler hakkında açıklama yaparak, göreve gelmeleri durumunda planladıkları projeleri paylaştı.

İlçe başkanı Murat İnanlı yaptığı açıklamada; “Ülke haksızlıklara, hukuksuzluklara boğulmuşken, özellikle de büyük şehirlerde spekülatif patlayan emlak, konut piyasası ile eşitsizlik ve hakkaniyetsizlik de alabildiğine artmıştır.  Artık çalışan, üreten kesimler, esnaf, her şeyden önemlisi de kadınlarımız ve gençlerimiz için çetin dönemler başlamıştır. Artık kentleri yönetenler sadece imar, emlak ve arsa spekülasyonlarına boğulmuş bu sistemde, onlara hizmet veren değil; bölgelerdeki insanı, toplumu bu bozulmadan koruyan, ürettikleri alternatif model ve birliktelikler ile bu ağır tahribatı telafi eden insanlar ve örgütler olmalıdırlar.

Belediyelerin halka dokunuyor olmaları yetmez. Toplumla birlikte bütün sivil örgütleri, kent müşterekleri, yerel insiyatifleri ile sürekli birlikte karar alacakları yeni bir yönetim anlayışı ile yönetilmelidirler. Bunun sözü, teminatı ve vaadi ile geliyoruz.

Bu büyük kırılmalar, kapalı kapılar ardında büyük şirketler ve çıkar grupları ile alınan kararlarla yönetilemez artık. Toplum olması gereken süreçlere geri döndürülmelidir. Fatsa’mız güzide ve gelişmiş insanların yaşadığı bir yerdir. Son yıllarda sosyolojik ve siyasi anlamda geriye itildi. Şehrin rantını üreten büyükşehir yönetimini elinde bulunduran iktidar tarafından tepe tepe kullanıldı. Paydaşlarımız, insan gibi yaşamaktan mahrum edildi. Bu dengesizliği düzeltmek zorundayız

Yeniden adil kalkınmayı ve bölüşümü kentlerden başlatmak zorundayız.

Neler yapmayı planlıyoruz?

1-) Sosyal devletin en önemli ayağı sosyal belediyeciliktir. Yerel yönetimlerdir. Yurttaşların yönetime katıldığı ilk devlet katıdır. Bu nedenle katılımcı olmak zorundadır. Tüm yurttaşlarımızın söz ve karar sahibi olacakları bir yönetim planlıyoruz. Bu nedenle Fatsamızı yerel önderlerle, paydaşlarımızla, sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla, kent gönüllüleriyle, iş, işçi ve işveren örgütleri ile birlikte yöneteceğiz.

2-) Neoliberal politikaların tamamına karşı çıkacağız. Bu nedenle piyasa belediyeciliğini reddediyoruz. Kooperatifçi olacağız. Üretim, tüketim, dağıtım, nakliye, hizmet vb. kooperatifler kuracağız. Bu yolla, paydaşlarımızın yaşamak için zorunlu yaptıkları harcamaları en az yarı yarıya indirecek, çocuklarını da  iş sahibi yapacağız.

3-) Dayanışmacı olacağız. Komşusu açken tok gezen hemşehriler olmayacağız. Fatsa’mızın hiçbir mahallesinde aç ve açıkta vatandaşımız olmayacak.

4-) Eğitim ve sağlığa önem verecek, şehrimizi sağlık için başka il veya ilçelere mecbur etmeyeceğiz. Anaokulu ve kreşlerden başlayarak çocuklarımızın eğitimine, her aşamada her türlü katkıyı vereceğiz.

5-) Belediyelerin görevi sadece çöp, kanalizasyon, park, işyeri denetimi ve benzeri değildir. Günümüzde belediyelerin temel görevlerinin en başında geleni istihdam yaratmak, halkı zenginleştirmektir. Fatsa Bölgesel Kalkınma Teşkilatını kuracağız. Halkı zenginleştirecek, istihdam yaratacağız. Bunun için bölgemizde bulunan bütün üniversiteleri, odaları ve organize sanayi bölgesindeki iş insanlarımızı, işsizlerimizi yanyana getireceğiz. Avrupa Birliği ile görev süremiz boyunca, 300-350 milyon €  tutarında,  en az on adet ortak proje yapacağız. Bu kadar paranın bölgemiz, ekonomisine girmesi demek Fatsamızın zenginleşmesi demektir.

6-) Eşitlikten yana bir belediye olacağız. Bu nedenle plansız emsal artışlarını yapmacağız, yaptırmayacağız. Çünkü sanılanın tersine, emsal artışları kentin fakirleşmesi, yoksullaşması, borçlanması demektir. Birileri zenginleşirken diğerlerinin fakirleşmesi demektir. Emsel artışları şehrin planlamış bütün parametrelerini değiştirir. Sadece çevreyi değil insanların yaşam alanlarını yok eder. Bu konu ile ilgili kararları büyükşehir belediyesiyle değil paydaşlarımızla birlikte alacağız. Yaratacağımız rantı bir avuç parası olana değil tüm Fatsamıza eşit bir şekilde dağıtacağız.

7-) Özgürlükçü bir belediye olacağız. Herkesin yaşam tarzına saygı duyacağız. Bütün etnik, dini  ve mezhepsel zenginliklerimizi koruyacak, geliştirecek ve destekleyeceğiz. Onları yaratıldıkları halleriyle sayacak ve seveceğiz.

9-) Kadın, erkek, çocuk, engelli, engelsiz bütün paydaşlarımızın ve bizimle birlikte yaşayan bütün canlıların yaşama, barınma, beslenme, sağlık gibi sorunlarının tamamı belediyemizin kapsama alanı içerisinde olacak, hiçbir gerekçe ile bu temel ilkelerden vazgeçilmeyecektir.

10-) Fatsa entellektüel yapısına uygun olarak Karadeniz’in kültür, sanat ve sporun merkezi olacaktır. Belediye, bu konularla ilgili hiçbir ekip ya da takım kurmayacak, sadece bu alanların alt yapısını hazırlayacaktır.

11-) Park yada refüjler yeşil alan değildir. Kandırılıyoruz. Bütün kentlerimizde yeşil alan kalmamıştır. Yeşil alan, belediye bütçesinden ek bir yatırıma gerek kalmadan ve bir yürüme mesafesinde olan, ekolojik dengenin kendisinin yada yaşayanların oluşturduğu yerlere denir. Şehir tasarlanırken, kişi başı yeşil alan en az 10 metre² olarak hesaplanır. Nüfusa göre planlanan bu yerlere hiçbir şart ve gerekçeyle dokunulamaz. İnsanların fiziksel ve ruhsal sağlığı bu alanların çokluğu ile doğru orantılıdır.

12-) Eşit yurttaş olmayı öğreneceğiz, öğreteceğiz. Kente karşı işlenecek hiçbir suç cezasız kalmayacaktır. Sivil toplum ve kanaat önderlerinden oluşacak bir paylaşım ve katılım birimi kurulacaktır. Bu birim bütün bilgileri toplayacak,  sorumlular hakkında gereken yasal işlemleri başlatabilecektir. Kentin rantını ve gelişmesini ne kadar hakkaniyetle yapacaksak, kente karşı işlenen suçların cezalarını da aynı oranda yapanlara dağıtacağız.

Sonuç olarak: Fatsa’mızın zenginliğini birlikte ortaya çıkaracak, oluşacak rantı eşit ve özgür dağıtacağız. Kuracağımız modelle Türkiye’nin en farklı ve gözde belediyesini yaratacak, dünyaya örnek olacağız. Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan sosyal demokrat iktidarın ancak bu yolla kurulabileceğine inanıyoruz.

Eşitlikçi, özgürlükçü, dayanışmacı, katılımcı, hakkaniyetli, çevreci ve adaletli bir belediyecilik anlayışı Fatsa’mıza Cumhuriyet Halk Partisi ile gelecektir. Bu anlayış çerçevesinde de Belediye Başkan adayımızı en kısa sürede açıklamak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve en kısa sürede adayımızı kamuoyuna duyuracağız”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.