Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ADD Fatsa Şubesi Basın Açıklaması

ADD Fatsa Şubesi Basın Açıklaması
14 Kasım 2018 - 19:35

Atatürkçü Düşünce Derneği Fatsa Şubesi Basın Açıklaması düzenledi.

“Türkiye Cumhuriyeti, emperyalizmi yenilgiye uğratan ve tarihte bir ilki başaran Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kuruldu. ATATÜRK Devrimi olarak nitelendirilen ve özü “çağdaş uygarlık düzeyinin de üzerine çıkmak” şeklinde ifade edilen, Cumhuriyetin kuruluş felsefesinde demokrasi, özgürlükler ile bu değerlerin vazgeçilmez esası olan LAİKLİK vardır.

Laik, demokratik, sosyal devlet ve hukukun üstünlüğüne dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bedenen aramızdan ayrılışının 80. yılında, 10 Kasım 2018 Cumartesi, dün; Türk Milleti tek yürek olup Anıtkabir’e akmıştır. Genel Merkezimizin öncülüğünde; şubelerimiz, barolar, sendikalar ve demokratik kitle örgütleriyle yurttaşlarımızın yoğun katılımıyla yüz binler Sıhhiye Zafer Anıtı’ndan Anıtpark’a yürüyerek, ATATÜRK Devrimi’ne kararlı bağlılığını haykırmıştır.

03 Mart 1924’de Şer’iye ve Evkaf Vekâlet’inin yerine bizzat ATATÜRK tarafından kuruluş talimatı verilen; “dini inançlar ve ibadet ile ilgili işleri yürütmek ve din konusunda toplumu aydınlatmak” görevlerini yürütmekle sorumlu Diyanet İşleri’nin başındaki şahıs; “10 Kasım’da 09.05 gece kenefe gidin” diyebilecek kadar alçalan, akli, vicdani, insani ve milli melekelerinden yoksun; geçmişi, ilişkileri ve kişiliği şaibeli bir başka şahsı evinde ziyaret ederek, ona hediyeler vermiştir.

Esasen dün (10 Kasım 2018 Cumartesi) milyonlar bu iki şahsa cevap vermiştir. Dünyayı hayrete düşüren, tükenmeyen bir inanç ve kararlılıkla cevap vermiştir.

Ziyaret edilen şahsı ciddiye almamız zaten mümkün değildir. Ancak, ziyaret eden Şahsın konumu nedeniyle değerlendirme yapmamız zorunludur.

Diyanet İşleri Başkanlığı makamına siyasi iktidarca atanan ve daha öncede “imamlar siyaset yapsın” diyerek yüce din duygularının siyasete alet etme niyetini açıkça ifade etmiş bulunan bu şahsın ATATÜRK’e ve ATATÜRK Devrimi’ne düşman kesimlerle işbirliği içinde olduğu kesinleşmiştir.

Kurucu felsefeye, kurucu kadrolara ihanet, önce dev letin sonra da milletin sonunu getirir. Uyarıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı makamındaki zatı ATATÜRK’e olan bağlılığını, sevgisini, hürmetini bir kez daha açıkça ortaya koymuş olan Türk milletinden özür dilemeye ve derhal istifaya çağırıyoruz.

30 Kasım 2018 tarihine kadar istifa etmediği takdirde Örgütlerimizle ve Yurttaşlarımızla birlikte tepkimizi en sert şekilde göstereceğimizin bilinmesini isteriz.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
FATSA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.