Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“MİLLET KIRAATHANESİ” HİZMETE AÇILDI

“MİLLET KIRAATHANESİ” HİZMETE AÇILDI
18 Kasım 2018 - 23:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projelerinden biri olan “Millet Kıraathanesi” Ordu’da da hizmete açıldı. Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle açılışı yapılan “Millet Kıraathanesi’nde ders çalışan öğrencilerden, araştırma yapmak ve kitap okumak isteyen tüm vatandaşlara 7 gün 24 saat hizmet verecek.

Açılış törenine Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir ile birlikte, Ordu Valisi Seddar Yavuz, TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Başkan Engin Tekintaş ve protokol üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN ENGİN TEKİNTAŞ, “OKUMA KÜLTÜRÜNÜN GELİŞMESİ LAZIM”

Okuma kültürünün gelişmesi adına Akyazı Mahallesi’nde hizmete sunulan Millet Kıraathanesi’nin son derece önemli bir proje olduğunu ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran seçimleri öncesindeki projelerinden biri olan ve farklı bir vizyonla gündeme getirdiği Millet Kıraathanemizi Altınordu ilçesi Akyazı Mahallemizde hizmete sunuyoruz. Bu mekânlar okuma kültürünün gelişip vatandaşlarımızın bir araya gelerek sohbet edebileceği bir buluşma mekânı olarak hizmet verecek. Gençlerimizin okuma arzusunu artırmak onları doğrudan hayata alıştırmak için bu projeyi hayata geçiriyoruz. 800 m2’lik bu alanda 24 saat kesintisiz kitaba ulaşmak isteyen tüm halkımız bu güzelliklere bedelsiz erişebilecekler. Vatandaşlarımıza bu mekânda ücretsiz olarak yiyecek ve içecek imkânı da sunulacak. Bu hizmeti Ordu’nun en güzel noktası Altınordu ilçemizin sahilinde yer alan Kültür Sanat Merkezi içerisinde hizmete sunuyoruz. İlerleyen günlerde bunun sayısını artırması planlıyor, talep edilen diğer yerlere de aynı kültürü kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu kültürün gelişmesi lazım. Gençlere kitap okumayı sevdirmemiz lazım. Emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ ŞENEL YEDİYILDIZ, “ÖNEMLİ OLAN OKUMA EYLEMİNİ KİTAPTAN YAPABİLMEK”

Ordu’nun güzel hizmetlerle buluştuğunu ifade eden TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu tür güzel mekânlar oluşuyor. Ordumuzun daha da güzel hizmetlere kavuşması için yatırımlar sürüyor. Bu tür mekânlar önemlidir. Hayatta okumak kadar önemli bir şey yok. Önemli olan bu okumak eylemini internetten, TV’den değil kitaptan yapabilmek” şeklinde konuştu.

SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI ELDEMİR, “YAPMAMIZ GEREKEN İNSAN KAYNAĞIMIZI İYİ YETİŞTİRMEK”

Sağlık Bakanlığının çalışmalarını yerinde görmek, yapılacak yatırımları planlamak üzere Ordu’ya gelen Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir ise “Türkiye’nin en önemli kaynağı genç nüfus. Bizim yapmamız gereken ise insan kaynağımızı iyi yetiştirmek ve nitelikli hale getirmek. Bu anlamda gençleri bu tür mekânlarla donanımlı hale getirmemiz gerekiyor. Tesisin iyi nesiller yetiştirmeye vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

ORDU VALİSİ SEDDAR YAVUZ, “DİNİMİZİN İLK EMRİ OKU”

Ordu Valisi Seddar Yavuz ise “İlk emri ‘OKU’ olan dinimizin vecibesini yerine getirmek bizim için çok önemli” diyerek başladığı konuşmasında, “Böylesine bir açılışta bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dönemindeki Türkiye büyük devrim yaşıyor. Hayata geçirdiğimiz bu hizmet sayesinde uygun olmayan ortamlarda eğitimini sürdürmek zorunda kalan gençlerimiz bu nezih mekânlarda ders çalışarak sınavlarına hazırlanabilecek. Yaşı kaç olursa olsun insanlarımızın böyle bir mekâna ihtiyacı var. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Millet Kıraathanesi’nin Ortak Hizmet Protokolünü birlikte imzaladılar. İmzaların ardından protokol mensuplarının katılımıyla açılış kurdelesi kesilerek Millet Kıraathanesi hizmete girdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.