Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Ahmet CANBAZ “BİAT KÜLTÜRÜ OLMAYAN BİR PARTİYİZ”

Ahmet CANBAZ “BİAT KÜLTÜRÜ OLMAYAN BİR PARTİYİZ”
20 Kasım 2018 - 15:49

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI BASIN MENSUPLARI İLE KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ
“BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ AHMET CANBAZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanlığı, Av. Ahmet Canbaz’ın Belediye Başkan Adaylığı açıklandıktan sonra ilçede yayın yapan basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Kahvaltıda ilk olarak söz alan CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı; “Değerli basın mensupları, Fatsa’mızda Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaklaşık 3 aydır devam eden Belediye Başkan aday adaylığı sürecinin sonuna geldik. 10 Kasım itibarı ile ilçe yönetim kurulu olarak kararımızı İl Başkanlığımıza gönderdik. İl Başkanlığımız başvurumuzu Genel Merkezimize gönderdi ve Parti Meclisimizin de takdirleriyle Avukat Ahmet CANBAZ Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa Belediye Başkan Adayımız olmuştur. Fatsa’mız için hayırlı uğurlu olsun. Kendisine çıktığı bu yolda başarı ve şans diliyorum ve örgüt olarak sonuna kadar her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Birazdan kendisi de bir konuşma yapacaktır ancak ben daha önce izninizle ilçe yönetimimizin Fatsa’mızda belediyeciliğin nasıl olması gerektiği ve nasıl hayal ettiğimizle ilgili vizyonumuzu en baştan ortaya koymak isterim” dedi.

İnanlının açıklamaları şöyle devam etti.

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK

Yeni Nesil Belediyecilikte yönetim hiyerarşik değil, katılımcı ve eşitlikçi bir düzlemde inşa edilecektir. Halka en yakın hizmet birimi olan yerel yönetimler, ancak halkın katılımı, denetimi ve paydaşlığıyla sağlıklı yönetilebilir. Bu yüzden ideal yönetim yerindenlik ilkesini; yani ‘hizmetin, prensip olarak vatandaşa en yakın idari birim tarafından yerine getirilmesini’ esas alan bir nitelik taşımaktadır.

Hiçbir yurttaşın dışlanmadığı ve bütün kararların ortaklaşa alındığı, ortak akıl ve bilimsel ölçütlerin kullanıldığı “özyönetim” anlayışı, etkin yönetimi tanımlamaktadır. “Yeni nesil belediyecilik” anlayışımızla kentin kaderini birlikte belirleyecek, kararlarımızı ortak alacağız. Teknolojinin sağladığı imkânları kullanarak, interaktif yöntemlerle Fatsa’lıyı kent yönetiminde söz sahibi yapacağız. Vatandaşımız bilgisayarından, akıllı telefonundan, dokunmatik oylama ekranlarından, Fatsa’nın yönetimine etkin bir biçimde katılacak. 1 dakikayı geçmeyen “5 şık 1 tercih” oylamalarıyla da projeler konusundaki fikirlerini belirtecek.

KALİTELİ HİZMET

Kaliteli hizmet, bir belediyeyi ya da kenti nasıl tanımladığınızla doğrudan ilişkilidir. Kent, 21. yüzyılın temel yaşam alanı ise; bir yaşam alanında yaşamın sürdürülebilmesi için gerekli olan bütün unsurları üretmek ve sunmak ama bunu en iyi ve en kaliteli biçimde sunmak, ideal hizmet olarak tanımlanabilir. Bizim için belediye vatandaşa her türlü hizmeti sunmakla görevli ama bunun dışında vatandaşın talep etmediği hizmetleri de üreten ve sunan bir hizmet birimidir.

‘Yeni nesil belediyecilikte belediye bir yönetim birimi değil, bir hizmet birimi olarak her türlü sorumluluğunu evrensel ölçütlerde yerine getiren kurumdur. Fatsa Belediyesi’nin, bir ilçe belediyesi olarak yasa ile tanımlanmış yetki, görev ve sorumlulukları ne olursa olsun, sınırları içindeki her sorunun çözümünde katkısı olacaktır. Temel ilke olarak hem kamu hem de özel sektörle işbirliğini esas alan; Fatsa’nın sorunlarının tespiti ve bu sorunların en hızlı ve en sağlıklı biçimde çözülmesi için uluslararası standartlarda hizmet sunan bir anlayışla hareket edecektir. Fatsa Belediyesi çalışanlarının literatüründe “sorumluluğumuzda değildir” cümlesi hiçbir zaman kullanılmayacaktır.

Her sorunun çözümünde yardımcı olmak, yol göstermek, bilgi vermek ve sorunun en kısa sürede çözümü için çaba harcamak temel hareket noktamız olacaktır. Fatsa Belediyesi hem temel görevlerini en iyi biçimde yerine getirecek hem de Fatsa’da yepyeni bir kent kültürünün, yaşam felsefesinin oluşması için proje üretecek ve yaşama geçirecektir. Üretilen ve sunulan her hizmette Fatsa’nın farkını herkes görecektir.

ÇAĞDAŞ KENT

“Çağdaş Kent” temel hedefimiz Fatsa’mızın 21. Yüzyılın kenti yapmaktır. Fatsa geleceğin kent modeli olacaktır. Yeni Nesil Belediyecilikte çağdaş kent; herkesin eşit hizmet aldığı, kimsenin yaşadığı yere yabancılaşmadığı, kentin bütün imkânlarından faydalandığı, mekânsal ve kimliksel bir ayrışmanın, ötekileşmenin, gettolaşmanın yaşanmadığı kenttir.

İDEAL KENT

Bütün olumsuzluklara rağmen Fatsa bugün hala Ordu’nun en gözde ilçesidir. Biz bu durumu daha da ileriye taşıyarak, çok daha sağlam bir çalışma prensibiyle her türlü olumlu özelliğimizi, değerimizi geliştireceğiz. Yapacağımız çalışmalar, yaşama geçireceğimiz projelerden sonra herkes Fatsa’yı çağdaş bir kent olarak görecek ve onun sunduğu bütün imkânlardan yararlanacaktır.

Tabi şu sorular akla gelebilir: bütün bunlar lafta çok kolay ve güzel, ancak uygulama vakti gelince ne olacak ya da uygulama fırsatı bulabilecek misiniz? Biz çok şükür ki vizyonu ve hayalleri olan insanlarız ve her zaman hayallerinin peşinde koşmuş, bunlar için canla başla çalışmış insanlarız ve yine öyle yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Çünkü biz eminiz. Hepinize beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Ahmet CANBAZ “BİAT KÜLTÜRÜ OLMAYAN BİR PARTİYİZ”

Başkan Murat İnanlı’dan sonra söz alan CHP Fatsa Belediye Başkan Adayı Ahmet CANBAZ ise yapmış olduğu konuşmasında; “Biliyorsunuz ki ben ilçemizde 28 yıldan bu yana faaliyet gösteren aktif bir avukatım. Şu anda 4 asistan ve 4 avukat arkadaşımla yürüttüğüm çok yoğun bir meslek yaşantım var. Bugüne kadar siyaset hiç gündemimde olmadı. Ancak son dönemlerde gelinen durumu göz önüne alarak, Fatsa’mızın üzerine biz ne gibi artı değerler katabiliriz diye düşündük, buna yönelik projeler üzerine çalışmalarımızı yaptık, halen çalışmalarımız devam ediyor. Sokaktaki vatandaşlarımızdan gelen projeleri de dikkate alıyor ve değerlendiriyoruz. Akademisyenlerden projeler istedik ve aldık. Bunların hepsini uygulamaya koyacağız anlamında söylemiyorum ama dün bizim siyasi partimizden olmayan diğer siyasi partilerden bir arkadaşımız da çok iyi bir projesi olduğunu söyledi. Kendisine gideceğim ve o projenin ne olduğunu öğreneceğim. Biz yaptık oldu mantığından hareket etmeyeceğiz. Fatsa’nın sorunları, çözüm yolları ve ne gibi artı değerler katılabileceği noktasında her türlü kişi, kurum veya partiden gelebilecek önerileri harmanlayarak, yapılabilir, Fatsa’ya yakışan projeler konusunda çalışmalarımız hemen hemen bitmek üzere. Bunları tabi seçime kadar geliştireceğiz, önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantıda paylaşacağız. 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren de, yeni yasal düzenlemelerle yürürlüğe giren uzman arabulucu olarak görev yapıyorum. Bu zamana kadar siyaset hiçbir zaman benim gündemimde olmadı. Ne belediye başkanlığı, ne meclis üyeliği gibi bir düşüncem olmadı. Çevremdekilerden siyaset yapabileceğime dair öneriler gelmesine rağmen ben aktif siyaseti pek düşünmedim. Ancak gelinen son noktada, özellikle son dönemlerde, partimin dışından dostlarımın da, ‘neden olmasın, bu bir yerel yönetimdir, yaşadığımız şehrin kavgasıdır, sen de burada taşın altına elini koyabilirsin’ şeklindeki söylemlerin yoğunlaşması üzerine aday adaylığı için başvuruda bulunma kararı verdim. Bir yanlış algı oluşmasın, özellikle yönetim kurulu beni aday göstermemiştir. Ben kendim partime bizzat gelerek şahsen aday adaylığı müracaatında bulundum. Biz geleneksel olarak demokrat bir partiyiz. Biat kültürü olmayan bir partiyiz. Tabi ki partimiz içinde adaylığım tartışılmış, konuşulmuştur. Ancak sonuç itibariyle, bütün partililerimiz aday olmam konusunda oy birliğiyle ortak karar almış ve beni aday göstermiştir. Bu beni son derece mutlu etmiştir. Bu karar yasal prosedürler işletilmek suretiyle parti genel merkezine iletildi ve partimiz tarafından belediye başkan adayı olarak gösterildim. Tüm partili arkadaşlarıma bu vesileyle teşekkür ediyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.