Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BAHÇELİ’den ENGİNYURT’a UYARI

BAHÇELİ’den ENGİNYURT’a UYARI
22 Kasım 2018 - 12:07

BAHÇELİ’den ENGİNYURT’a UYARI “HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN”

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un son zamanlarda yaptığı açıklamalarla ilgili Genel Başkan Devlet Bahçeli Twvitter hesabından yaptığı paylaşımda; “Enginyurt’un açıklamaları Milliyetçi Hareket Partisi’ni bağlamayacaktır” şeklinde ifade kullandı.

Devlet Bahçeli konuyla ilgili yaptığı paylaşımda aşağıdaki cümlelere yer verdi: “Milliyetçi Hareket Partisi politikalarının nasıl teşekkül ettiği, söz ve açıklama sınırının ne şekilde oluşup olgunlaştığı belli ve bilinmektedir. Parti yöneticilerimiz, parti üyelerimiz, milletvekillerimiz ve diğer teşkilat mensuplarımız belirlenmiş politik ilkelere aynen uymakla mükelleftir. Bu kapsamda partimizin siyasi faaliyetlerinin belirlenmesinde, parti politikalarının tezahürüyle birlikte kamuoyuna aktarılmasında Ordu Milletvekilimiz Sayın Cemal Enginyurt’un değerlendirme ve açıklamaları Milliyetçi Hareket Partisi’ni bağlamayacaktır.”
Cemal Enginyurt parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti için 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde durumun hiç de iyi görünmediğini, gerek anketlerin, gerekse sokağın alarm verdiğini iddia ederek şu sözleri kaydetmişti: “Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere AK Parti hükümeti ve yetkililerine şunu net şekilde söyleyebiliriz: MHP, Cumhur İttifakı için bir kazançtır, kazanımdır. MHP ile birlikte girilecek bir seçimden büyük başarılar ortaya çıkacaktır, iyi neticeler, güzel sonuçlar alınacaktır. Aksini düşünmek bile istemiyorum. 31 Mart akşamı aksi olduğu takdirde birileri Külliye’de çok ağır zılgıtlar yiyebilir. Herkes aklını başına alsın.”

Cemal Enginyurt Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’ndaki bir konuşmasında da başta Ordu milletvekilleri olmak üzere Ak Parti’ye çarpıcı eleştiriler yöneltmişti.

İşte o konuşmasından bazı bölümler: “…24 haziran seçimleri sırasında Türkiye’ye Recep Tayyip Erdoğan Ordu’ya Cemal Enginyurt lazım dedik. Bu AK Parti vekillerinden bir cacık olmaz dedik. Bunlar Ordu’yu temsil edemezler dedik. Bunlar Ordu’ya sahip çıkmazlar dedik. Hatta Fatsa’da bir iftar yemeğinde; bunları kendi köylerine muhtar adayı yapsanız muhtar bile olamazlar dedik. Bizi seçerseniz Ordu’nun hakkının, hukukunu korur kollar, mecliste Ordu’nun sesi oluruz, fındıkçının, çiftçinin, balıkçının, ezilenlerin, sömürülenlerin sesi oluruz dedik. Haksızlığa uğrayanların sesi oluruz dedik…”

“…Birileri diyor ki aman böyle konuşma, ittifak bozulmasın. Biz emir eri miyiz. Bizi millet seçti. Bunu size sormayıp da bizim caminin imamına mı soracağım. Bizim mahallenin bakkalına mı soracağım. Tabi ki size soracağım. Bunun neresi ittifakı yıkmak, bunun neresi ittifakı bozmak. Adamsanız çıkın cumhurbaşkanına, ağlayın, sızlayın ve fındığa sahip çıkın. Ben böyle konuşunca da cemal Enginyurt ittifakı bozuyor diye yaygara atıyorlar. Biz ittifakı nerede yaptık, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaptık. Sözümüzden döndük mü. Ordu’da AK Parti yüzde %48 oy aldı. MHP de %17 aldı. Sayın cumhurbaşkanı da %65 oy aldı. Demek ki MHP’liler, adam gibi adamlar, %17’nin tamamı cumhurbaşkanına oy vermiş. İttifakın neyini bozmuşuz. Biz cumhurbaşkanını destekledik. Biz diyoruz ki; bunlar sayın cumhurbaşkanına fındığı anlatsaydı fındık bu hallere düşmezdi. Miyanmar’da, Arakan’da, Filistin’de, Irak’ta Suriye’de dünya Müslümanlarının dertleriyle ilgilenen bir cumhurbaşkanı 8 milyon fındık üreticisini yok saymazdı. Vekilin biri diyor ki; benim için fındık bitti ve hiç konuşmuyor. İkinci sıradaki diyor ki aman ben hiç konuşmayayım. Birinci sıradaki ne dediğini bilmiyor. O zaman fındığı kim anlatacak sayın cumhurbaşkanına da o da fındığa sahip çıkacak. İşte cemal Enginyurt anlatıyor. Benim anlattıklarımı götürün cumhurbaşkanına iletin. Dinlesin sayın cumhurbaşkanı. Şunu bilsin sayım cumhurbaşkanı. Ordu da, Giresun da fındık bir dönümde 80 kilo bile olmuyor. Nüfus zaten yaşlı, amele olmadan fındık toplanamıyor. Gübre yüzde yüz arttı. İlaç yüzde yüz arttı. Fındığın maliyeti 10 liradan aşağı değil. Öyleyse bu 12 lira yetmez. TMO’nun işi ne, kara gün dostu değil mi TMO. TMO çiftçi dostu değil mi, köylü dostu değil mi. Öyleyse köylüye sahip çıksın diyoruz…”

Devlet Bahçeli’nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımın akşamında Cemal Enginyurt’tan aynı yolla yanıt geldi: “Sayın Genel Başkanımız doğru söylüyor. Cemal Enginyurt olarak benim açıklamalarım, MHPnin resmi görüşünü bağlamaz. MHP Genel Başkanı ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, hareketemizin ve bizlerin tartışılmaz önderidir. Liderimin yaptığı her şeyin, başım üzerinde yeri vardır” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.