Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ADIGÜZEL’DEN DÜĞÜN MAGANDALARINI ÜZECEK TEKLİF

ADIGÜZEL’DEN DÜĞÜN MAGANDALARINI ÜZECEK TEKLİF
28 Kasım 2018 - 15:35

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa ADIGÜZEL, medyada düğün magandaları olarak adlandırılan kişileri zora sokacak önlemlerle dolu bir kanun paketi hazırladı ve TBMM’ye sundu. Sadece düğün değil; kutlama, asker uğurlama gibi yerlerle, spor müsabakası öncesi ve sonrası toplanılan yerleri ve bunların dışında meskûn mahallerde balkon ve pencerelerden bireysel kutlama amaçlı silah atımını kapsayan kanun teklifinde pek çok detay düşünülmüş.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ordu Milletvekili, sosyal devletin temel ödevlerinden birinin de, vatandaşlarının yaşam hakkını savunmak, sosyal hayatlarını devam ettirirken bulunduğu her ortamda huzur içinde olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Düğünlerde sözümona eğlence amacıyla havaya atılan mermiler yüzünden anne kucağındaki bebeklerin hayatlarını kaybettiğini hatırlatan ADIGÜZEL, tekliflerinin Meclis’te kabul edilmesi durumunda sadece düğünlerde silah atımı değil genel anlamda bireysel silahlanma sonucu oluşan karanlık tablonun da ortadan kalkacağı iddiasında.

VALİ, KOLLUK GÜÇLERİ VE MUHTAR ÖNLEMEKLE GÖREVLİ

Mustafa ADIGÜZEL’in kanun teklifinde ister düğün ya da kutlama olsun ister başka bir gerekçe herhangi bir yerde silah patlamasının önüne geçilmesi görevi o ilin valisine veriliyor. Tüm düğün benzeri organizasyonlar için önceden tedbir alınması ve kolluk güçlerinin ilgili mekanda bulundurularak caydırıcı etki yaratılması hedefleniyor. Kolluk güçlerinin ihmali olması durumunda çok ağır yaptırımlar düşünülmüş. Ayrıca teklif, mahalle ya da köy muhtarlarına da sorumluluk getiriyor. Muhtarın silah kullanan kişiyi kollaması ya da eksik bilgi vermesi halinde yargılanması söz konusu olacak.

TEKLİF GEÇERSE, HAVAYA ATEŞ EDENE AĞIR CEZALAR GELECEK

Kişilerin huzurunu bozacak, onları tehlikeye düşürecek şekilde silah kullanan, havaya ateş açan kişilere 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası düşünülmüş. Teklife göre bu cezada indirime gidilemiyor ve para cezasına çevrilemiyor. Cezaların caydırıcı olmasının tek yolunun bu olduğunu vurgulayan ADIGÜZEL, amaçlarının birilerini ceza evine atmak değil, bu anlamsız bireysel silah suçlarını önlemek olduğunu ifade ediyor.

ALO SİLAH KULLANIM İHBAR HATTI

Ayrıca teklifte bir “ALO SİLAH KULLANIM İHBAR HATTI” düşünülmüş. İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulacak bu ihbar hattı sayesinde vatandaşlar çok hızlı bir şekilde şikayette bulunabilecek ve de yapılan ihbarların adlı ya da idari takibi kayıt altına alınacak. Yani yapılan bir ihbar havada kalmayacak, unutulmayacak.

Ordu Milletvekili Dr. Mustafa ADIGÜZEL, konuyla ilgili şunları ekliyor:

“Ülkemizde her yıl binlerce insanımız bireysel silahlardan atılan kurşunlarla hayatlarını kaybediyor. Bunun önüne geçmek zorundayız. Sözüm ona bir eğlence geleneği zannedilen havaya ateş açma eylemi nedeniyle insanımız artık düğünlere gitmeye korkar oldu. Bu devlet bunu da önlemeyecekse neyi önleyecek? Böylesi bir problemin ortadan kaldırılması için kapsamlı ve müeyyideleri net bir kanuni düzenleme gerekliydi biz de bunu sunduk.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.