Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

HÜSEYİN NİHAL ATSIZ FATSA’DA ANILDI

HÜSEYİN NİHAL ATSIZ FATSA’DA ANILDI
14 Aralık 2018 - 18:54

Ülkü Ocakları Fatsa İlçe Başkanlığı tarafından yazar, öğretmen ve şair olarak hafızalarda iz bırakan Hüseyin Nihal Atsız düzenlenen program ile anıldı.

Ülkü Ocakları Fatsa İlçe Başkanı Doğukan Ak, salona gelenlere teşekkür ettikten sonra yapmış olduğu konuşmasında ; “Vefatının 43 sene-i devriyesini yaşadığımız Türkçü fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız’ı rahmet minnet ve özlemle yâd ediyorum. Bazı insanlar vardır Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi, bazı insanlar vardır Başbuğ Alparslan Türkeş gibi bedenleri Toprak olur ancak fikirleri düşünceleri ve ideolojileri ilelebet yaşar. Hüseyin Nihal Atsız’da tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başbuğ Alparslan Türkeş gibi bedeni toprak olabilir ancak fikirleri düşünceleri ilelebet yaşayacaktır.

Bir hayat düşünün ki baskıyla çileyle tehditle ve her türlü işkence ile karşı karşıya kalmış ancak bunların hiçbirine boyun eğmeyip bilakis davasına daha da sıkı bağlanmıştır işte bunun adı Hüseyin Nihal Atsız’dır.

Aynı ruh ve aynı karakter geçtiğimiz aylarda Plevne meydanında andımızın okunacağı programa tabiri caizse kraldan fazla kralcı olan sözde idarecilerin, öğrencilerin bu programa katılmaması için yapmış oldukları baskılara ve yapmış oldukları üstü kapalı tehditlere boyun eğmeyip andımızı okumaya gelen gençlerin yaşatmış oldukları ruh Atsız ruhudur.

Devletin resmi kuruluş tarihinin yıldönümünde resmi Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi dilinin anayasaya göre Türkçe olmasına rağmen başka dilde şarkılar çaldıran sözde idarecilerden hesap soracak Başbuğ Alparslan Türkeş’in ruhu bu salonda yaşıyor.

10 Kasım’da tüm Türkiye’de aynı anda aynı dakikada ve aynı saniyede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıldığı bir ortamda, tören esnasında ister bilerek ister bilmeyerek sela okuyanlardan ayrıca İstiklal marşı okunurken belediye hoparlöründen ilan verenlerden hesap soracak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhu bu salonda yaşıyor” diye konuştu.

Andımızın okunması ile devam eden program, daha sonra Hüseyin Nihal Atsız’ın şiirlerin okunması, oratoryo gösterimi, Hüseyin Nihal atsız hayatının anlatılması ve ülkücü yemini ile son buldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.