Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Fadef’ten İstişare Toplantısı

Fadef’ten İstişare Toplantısı
04 Ocak 2019 - 13:18

Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Yeşiltaş 6 Ocak’ta yapılacak olan genel kurul öncesinde delege ve üyeler için bir kahvaltı programı düzenledi.

Başkan Yakup Yeşiltaş, yeni yönetim kurulu listesi oluşturmak için dernek temsilcilerinin talep, beklenti ve projeler konusunda istişare etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Kahvaltı programında dernek yöneticileri de söz aldı. Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Coşkun Ermek, hayata geçirmek istediği 2 proje hakkında mevcut yönetim kuruluna ve dernek başkanlarına bilgi verdi. Bu projeler için destek isteyen Coşkun Ermek, Fadef’i anlatan ve üyesi olduğu derneklerin faaliyetlerini anlatabileceği bir dergi çıkararak hem derneklerin tanıtımını hem de Fadef’e gelir sağlayacak proje olabileceği konusuna vurgu yaptı.

Projelerinden bir diğerinin ise “Çocuk Kreşi” olduğunu söyleyen Ermek; “Bu bildiğimiz kreşlerden biraz farklı olmalı. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sadece oyuncaklarla zaman geçirmek yerine sosyal faaliyetlere katılımlarını devamlı bir hale getirmeli. Çocuklarımıza tekstil fabrikalarını gezdirerek imalat aşamalarını göstermeli. Mesela bir çiftliğe giderek hayvanları tanıyabilecekleri bir ortamda bulunmalarını sağlamalı. Bir köye giderek toprakla haşır neşir olmayı, mısırın nasıl ekildiğini, toprağın işlenme şeklini, Kasım ayında fidan dikeleceğini, çileğin nasıl toplanacağını, fındık kirmitini tanımalarını, tavuk çiftliğine giderek yumurta toplamayı, fındık bakımı nasıl yapıldığını, nasıl fındık toplandığını öğretecek bir kreş olmalı” dedi. “Bunların yanı sıra kreşte çocuklara dinimiz öğretilerek ahlak sahibi olmalarını sağlayıcı eğitimler verilmeli” diyen Ermek, yabancı dil, bilgisayar ve kodlama çalışmalarını kapsayan çok detaylı bir eğitim alabilecekleri yuva projesinden bahsetti.
*HABER: D. MEHMET ŞAHİN

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.