Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FADEF’DE İSTİFA DEPREMİ YAŞANDI

FADEF’DE İSTİFA DEPREMİ YAŞANDI
08 Ocak 2019 - 15:27

Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan Fatsa Dernekler Federasyonu’nun (FADEF) 2 nci Olağan Genel Kurulu’nda 17 kurucu Dernek istifa etti.

Kongre için İstanbul’dan gelen kurucu dernek başkanlarının seçim öncesi söz istemelerine, divan sürecini yürüten başkan ve üyenin “tüzüğe aykırıdır” diyerek söz vermemeleri tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Bu işi oldu bittiye getirmek için yanlı davranıldığını söyleyen kurucu üye ve aynı zamanda İstanbul Tepecik Dernek başkanı Abdülkadir Tiken yaptığı açıklamada; “Fatsa Dernekler Federasyonu’na ait karar, İşletme defterleri ile katılacak derneklerin üye kayıt defterleri 29 Aralık 2018 gününe kadar Fadef yönetiminden 27.12.2018 tarihinde istenilmesine rağmen verilmediği, Karar defterinde başkan Yakup Yeşiltaş tarafından keyfi kararlar alınarak yönetim kurulu arkadaşlarımız ile paylaşmadığı, Denetim Kurulu raporunu eksik bulan Denetim kurulu başkanına imzalatılmayıp üyeler tarafından imzalanıp oldu bittiye getirildiği, sonuç olarak hiçbir belge ve bilgilerin verilmeyip usulsüzlük işlenmiştir. En doğal hakkımız olan gördüğümüz bu yanlışlıkları anlatmak tüzüğe aykırı oluyor, bunu anlamak mümkün değil”dedi

Tuzla Hatipliler Dernek Başkanı Mustafa Kaygın ise Fadef bundan sonra mahalle derneği olarak çalışmalarına devam edebilir diyerek Yakup Yeşiltaş geçmişteki seçimi aldığında bu seçime girmeyeceğini bana söyledi. Sen benim haysiyetimi ve onurumu kurtardınız demişti. Haysiyet ve onur bu kadar ucuz olmamalı. Kongrenin Kasım ayında olması gerekli. İlave dernekler usulsüz alınma. Hiçbir şey yasal değil.  Bunları aydınlatmak için söz istedik onu da divan bilinçli bir şekilde engelledi  şeklinde konuştu.

Karadeniz Doğa ve Çevre Derneği, Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği başkanı Yar.Doç. Ahmet Fidan ise, İstanbul merkezli kurulan Federasyon artık Fatsa’ya taşınarak İstanbul’dan çıkmıştır. İstanbul’da Fadef üyesi hiç bir dernek kalmamıştır. Tüzüğe aykırı davranılmıştır. Federasyon’un karar defteri bütün derneklerden gizlenerek, imza ve alınan kararlar sadece başkanın şahsi menfaat ve çıkarlarına göre yazılmış ve tanzim edilmiştir” dedi

20 dernekle olağanüstü kongresini yapan Federasyon şuanda kaç dernek altında faaliyetlerini sürdürdüğü ve belli olmayan bir yapıya kavuştuğunu belirten Fidan; “Bu derneklerin Federasyona katılabilmesi için uygun olup olmadıklarına bakılmayarak gelişi güzel federasyon çatısı altına sadece hayal ürünü vaatlerde bulunularak oy için gizlice alınmıştır. Dernek başkanları devre dışı bırakılıp farklı bir yönetim biçimi oluşturulmuş, Fadef başkanının derneklerle olan birlik ve beraberliği zedelenmiş ve güven kalmamıştır. Fadef ismi bir marka olmadan çıkmış, kısacası Fadef bir kişinin şahsi menfaatleri yüzünden kurban edilerek çanta derneği olmuştur”dedi

Divan başkanlığına istifalarını dilekçe fotokopisi ile, aslını da Fadef merkezine iadeli taahhutlü göndereceklerini belirten 17 kurucu dernek başkanı basın açıklaması yaparak salondan ayrıldılar.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.