Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ORDU BASINI, DÜZENLENEN ETKİNLİKTE BİR ARAYA GELDİ

ORDU BASINI, DÜZENLENEN ETKİNLİKTE BİR ARAYA GELDİ
10 Ocak 2019 - 23:52

“10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLANDI

Ordu Valiliği tarafından düzenlenen “Çalışan Gazeteciler Günü” kutlama etkinliğine Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Şahin Sevinç, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Başkanı Murat Yürekli, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Birol Yılmaz, Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci, Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Coşkun, Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, Ünye Radyo Yayıncıları Derneği Başkanı Hakan Korkmaz ile il genelinde görev yapan gazeteciler katıldı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ, “DAYANIŞMANIN EN İYİ ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMESİNİ DİLİYORUM”

Program kapsamında bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, basının devlet ile millet arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Başkan Tekintaş konuşmasında, “Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi yaptığımız çalışmaları, kamu adına yürüttüğümüz hizmetleri, oluşan günlük olayları değerlendirmeleri, köşe yazılarıyla haberleriyle sosyal medyayı kullanarak milletimize en iyi şekilde aktaran değerli basın mensubu arkadaşlarımızdır. Milletimiz ve devletimiz arasında karşılıklı olarak köprü vazifesi görmeniz ve bu çerçeve içerisinde yaptığınız hizmetin, ortaya koyduğunuz emeğin millet adına ne kadar önemli olduğunu bilerek şunları ifade etmek istiyorum. Bu dayanışmayı gerek Basın İlan Kurumumuz gerekse ilgili birimlerimiz vasıtasıyla sizlerle sürdürmeye devam ediyoruz. Bir yandan istihdamın da var olduğu bu alan içerisinde asli görevi milleti bilgilendirmek, en iyi şekilde kamuoyu oluşturabilmek, gerçeğe dayalı haberleri milletimize ulaştırmak adına yaptığınız bu görevi çok kıymetli ve önemli buluyoruz. Bu mücadelenin devamını, kardeşliğin sembol olmasını, dayanışmanın en iyi şekilde yürütülmesini diliyorum” diye konuştu.

ERDOĞAN ERİŞEN, “YEREL DİNAMİKLERE, DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Programda gazeteciler adına Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen söz alarak, basın camiasının sorunlarına değindi.

Yaşanan sorunlara rağmen yerel dinamiklerin, yerel basını destekleme konusunda duyarlılık gösterdiğini belirten Erişen, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar basın sektöründe bulunan televizyonlar, radyolar, gazeteler, internet siteleri açısından hiçte iyiye gitmiyor. Burada yerel dinamiklerin yerel basını destekleme konusunda gösterdiği duyarlık için bir kere daha teşekkür etmek gerekiyor. Sayın Valim başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Engin Tekintaş’a, Altınordu Başkanımız Celal Tezcan’a teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 10 Ocak için iyi tablolar çizmek isteriz ama çizemiyoruz. 10 Ocak günü, çalışamayan gazeteciler gününe doğru gitmeye başladı. Kendi ölçeğimizde ayakta durmak adına yerel dinamiklerle süreci belki biraz daha ileri götürebiliriz ama kendi öz değerlerimizi ne kadar koruyabiliriz, o konuda da biraz kaygılıyım” şeklinde konuştu.

Programda Ordu Valisi Vali Seddar Yavuz da yaptığı konuşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, yapılan hizmetler vesilesiyle göstermiş oldukları katkıdan dolayı basın mensuplarına teşekkür etti. Demokratik toplumlarda olmazsa olmaz hususlardan bir tanesinin açıklık, şeffaflık, katılımcılık, fikir ve düşünceleri açıklama özgürlüğü olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, basın ve düşünce özgürlüğüne değindi.

VALİ YAVUZ, “HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yaklaşık 20 aydır Ordu Valiliği görevini yürüttüğünü hatırlatan Vali Yavuz basın mensuplarına teşekkür ederek, “Bu şehirde zaman zaman güzelliklerle, zaman zaman hüzünlerle çalıştık ve bir arada olduk. Zaman zaman afetlerle mücadele ettik zaman zaman güzel hizmetlerde bir arada bulunduk. Bu vesileyle emeği geçen tüm kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından basın sektöründe 25 yılı aşkın süreyle hizmet veren 30 gazeteciye plaket verildi. Plaketler Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Başkanı Murat Yürekli tarafından gazetecilere takdim edildi.

Ordu Valiliği tarafından düzenlenen “10 Ocak Gazeteciler Günü Programı” günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.