Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ADEM ZEREN’İN GAZETEMİZİ ZİYARETİ

ADEM ZEREN’İN GAZETEMİZİ ZİYARETİ
18 Ocak 2019 - 16:05

Adem Zeren; Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Nilda Garden Cafe Restaurant adlı bir tesisin işletmecisi. Eymir gölü kıyısında yeşillikler içinde bahçeli bir mekanda, ilçemizde yağlı olarak adlandırdığımız karadeniz pidesi ve taze balık çeşitleriyle Ankara’da Fatsa’nın adından söz edilmesini sağlayan bir hemşerimiz. Hatta “FATSA’YA GİDEMİYORSANIZ ÜZÜLMEYİN ANKARA’da FATSA SİZLERE GELDİ” sloganıyla tüm Ankara’nın dikkatini Fatsa üzerine çekmeyi de başarmış.

Ankara’da gazetemizi yakından takip ederken Fatsa’ya geldiğinde de bizi ziyaret etmeyi hiç ihmal etmez. Bu gelişinde de aynı alışkanlığını sürdürüp ziyaretimize gelen Adem Zeren, bu kez Fatsa ile izlenimlerini ve duygularını birkaç dize ile dile getirdi.

Onu bu duygulu dizeleri yazmaya iten etkeni sorduğumuzda şu karşılığı aldık: “ Ben Fatsa’da doğdum, çocukluğum ve gençliğim burada geçti. Her ne kadar bir süredir Ankara’da ikamet ediyor olsam da Fatsa’yla bağım hiçbir zaman kesilmemiş, Fatsa’ya olan sevgimde de en küçük bir azalma olmamış, hatta gurbet nedeniyle, memleketime duyduğum özlem nedeniyle bu sevgi daha da artmıştır. Doğup büyüdüğüm bu kentin son zamanlardaki durumunu görünce içimden gelen duyguları, hiçbir ön hazırlığım olmamasına rağmen, bu sözlerle anlatmaya çalıştım. Bu bir şiir değildir, insanın sevdiği bir şey karşısındaki uğradığı düş kırıklığının ifadesidir.”

Hemşerimiz Adem Zeren’in Fatsa’yı son görüşünde yaşadığı duyguların ifadesi olan dizeler:

 

 

                               VAY HALİNE MEMLEKETİM

 

Kalmamış sevgi, saygı gençlikte

Atatürk Parkı çekek arası

Olmuş sarhoş berduş yuvası

Vay haline memleketim Fatsa

 

Eskiden vardı düşmana saygı

Gerek yoktu polise bekçiye

Nerdesin devletlum

Sahip çıkın memleketime

 

Dört tarafı kavak sarmış, pelit, töngel ağacı

Aralarda kalmış taflan ağacı

Nefes alamıyor kesmiş rüzgarı

Gökdelenler sarmış en güzel manzarayı

 

Güneş de küsmüş ısıtmıyor sokakları

Geçit vermiyor sokaklar yağan yağmura

Vay haline Fatsa’m memleketim

Nerdesin devletlum Yok mu Fatsa’ma sahip çıkan.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.