Adem Zeren; Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Nilda Garden Cafe Restaurant adlı bir tesisin işletmecisi. Eymir gölü kıyısında yeşillikler içinde bahçeli bir mekanda, ilçemizde yağlı olarak adlandırdığımız karadeniz pidesi ve taze balık çeşitleriyle Ankara’da Fatsa’nın adından söz edilmesini sağlayan bir hemşerimiz. Hatta “FATSA’YA GİDEMİYORSANIZ ÜZÜLMEYİN ANKARA’da FATSA SİZLERE GELDİ” sloganıyla tüm Ankara’nın dikkatini Fatsa üzerine çekmeyi de başarmış.
Ankara’da gazetemizi yakından takip ederken Fatsa’ya geldiğinde de bizi ziyaret etmeyi hiç ihmal etmez. Bu gelişinde de aynı alışkanlığını sürdürüp ziyaretimize gelen Adem Zeren, bu kez Fatsa ile izlenimlerini ve duygularını birkaç dize ile dile getirdi.
Onu bu duygulu dizeleri yazmaya iten etkeni sorduğumuzda şu karşılığı aldık: “ Ben Fatsa’da doğdum, çocukluğum ve gençliğim burada geçti. Her ne kadar bir süredir Ankara’da ikamet ediyor olsam da Fatsa’yla bağım hiçbir zaman kesilmemiş, Fatsa’ya olan sevgimde de en küçük bir azalma olmamış, hatta gurbet nedeniyle, memleketime duyduğum özlem nedeniyle bu sevgi daha da artmıştır. Doğup büyüdüğüm bu kentin son zamanlardaki durumunu görünce içimden gelen duyguları, hiçbir ön hazırlığım olmamasına rağmen, bu sözlerle anlatmaya çalıştım. Bu bir şiir değildir, insanın sevdiği bir şey karşısındaki uğradığı düş kırıklığının ifadesidir.”
Hemşerimiz Adem Zeren’in Fatsa’yı son görüşünde yaşadığı duyguların ifadesi olan dizeler:
VAY HALİNE MEMLEKETİM
Kalmamış sevgi, saygı gençlikte
Atatürk Parkı çekek arası
Olmuş sarhoş berduş yuvası
Vay haline memleketim Fatsa
Eskiden vardı düşmana saygı
Gerek yoktu polise bekçiye
Nerdesin devletlum
Sahip çıkın memleketime
Dört tarafı kavak sarmış, pelit, töngel ağacı
Aralarda kalmış taflan ağacı
Nefes alamıyor kesmiş rüzgarı
Gökdelenler sarmış en güzel manzarayı
Güneş de küsmüş ısıtmıyor sokakları
Geçit vermiyor sokaklar yağan yağmura
Vay haline Fatsa’m memleketim
Nerdesin devletlum Yok mu Fatsa’ma sahip çıkan.