Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Murat Kaçak’tan Sürece Dair Net Açıklamalar

Murat Kaçak’tan Sürece Dair Net Açıklamalar
21 Ocak 2019 - 17:04

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa Belediye Başkan adayı olarak açıklanan, ancak ittifak görüşmeleri çerçevesinde ortak aday çıkarılması kararı verilince adaylıktan geri çekilen Murat Kaçak yaptığı yazılı açıklama ile tüm merak edilen konulara açıklık getirdi.

Kaçak; verilen kararın partisinin yetkili organlarının ve liderleri Devlet Bahçeli’nin kararı olduğunu belirterek, olgunlukla karşılayıp saygı duymak, liderine sadakat yemini etmiş bir ülkücü olarak görevimizdir dedi.

Murat Kaçak yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

Biz Aralık 2017’de görevin bizlere tevdi edildiği günden bu yana, maddi manevi her şeyimizi ortaya koyarak Fatsa’da tarihe geçecek örnek bir çalışma yaptık. Bir siyasi parti teşkilatı olarak yapılabilecek ne varsa en güzelini yaparak, siyasetin nasıl yapıldığını tüm Ordu’ya gösterdik ve Türkiye’ye de örnek bir teşkilat olduk.

Şahsıma ve partimize inanan yönetim kurulumuz, mahalle başkanlarımız, kadın kollarımız ve ülkü ocaklı gençlerimizle birlikte omuz omuza vererek, Fatsa’da yok edilmeye çalışılan Milliyetçi Hareket Partisi’ni ayağa kaldırmakla yetinmedik, şaha kaldırdık. 19 Kasım 2018 tarihinde şahsıma, Fatsa Belediye Başkan adaylığı görevi verilmesiyle, çalışmalarımıza, planlı ve programlı bir şekilde daha da hız vererek sahaya indik ve çalışmalarımıza devam ettik.

Bu süreçte Liderimiz Devlet Bahçeli, yerelde de ittifaka gidilmesi yönünde karar almış ve Cumhur İttifakı’nın devam etmesi yönünde görüşünü ifade ederek partiler arası dialoglar başlamıştır. İlk önce ittifak olacak iller arasında olmayan Ordu ilimiz daha sonradan bu kapsamda değerlendirmeye başlanmıştır.

Biz, Verilen Görevi Yaptık

Belediye başkanlığı adaylığı seçiminde, ittifak’a koşulsuz desteğini ifade eden Genel Başkanımız, Fatsa adayı belirlenmesi konusunu da komisyonun iradesine bırakmış, komisyonun takdiri de Ak Parti’den bir adayın çıkması yönünde olmuştur. Bu süreçte dedikodulara kulak asmadık, çünkü biz verilen görevi yapmakla yükümlüydük ve layıkıyla yaptık.

Bugün çalışmalarımızı gören, partili partisiz verdiğimiz emeği ve gayreti yakından takip edenler, farklı platformlarda öfkelerini ve üzüntülerini dile getiriyorlar. Böyle düşünen hemşehrilerimi çok iyi anlıyor, iyi niyetlerinden şüphe etmiyorum. Fakat siyasette her zaman her olasılığa hazır olmak gerekmektedir. Alınan kararın nedenlerini, niçinlerini hesap etmeden öfke ile verilen tepkiler genelde hüsranla sonuçlanmaktadır. Bunun örneklerini yakın tarihimizde bizzat yaşadığımızı da hatırlatmakta yarar görüyorum.

Alınan Karara Karşı Gerçek Bir Ülkücü Gibi Davranacağım

Türkiye genelindeki bu ittifak kararı, laf olsun diye, alel acele alınmış bir karar değildir. Genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin günlerce istişare ederek, üzerinde günlerce kafa yorarak, geceli gündüzlü yapılan bir çalışmanın neticesinde, devletimizin devamı, ülkemizin bekası, milletimizin huzuru için, davamızın misyonu gereğini yapmıştır.

Bizlere, alınan bu karara karşı gerçek bir Ülkücü gibi saygı duymak düşmektedir.

Bizler, işin araksını önünü düşünmeden, gözünü makam hevesi bürümüş birileri gibi hırsımıza ve egolarımıza yenik düşemeyiz. Bizim töremizde lidere sadakat esastır ve biz bu karara saygılıyız. Kurulduğu günden bu güne, asıl gayesinin hiç bir zaman makam olmayan, davamız uğruna ne canlar feda edilmiş ne fedakarlıklar yapılmıştır.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti, etrafındaki onca ateş çemberine, onca ihanetlere ve kalleşliklere rağmen ayaktaysa, bunun en büyük müsebbibi, Milliyetçi Hareket ve gerçek Ülkücüler’dir. Bizlere vatan ve makam arasında bir tercih sunulmuş, biz tereddütsüz vatan dedik ve öyle demeye devam edeceğiz.

Bunca yaşananlardan sonra Fatsa’da bizlerden istenen fedakarlığın hiç bir değeri yoktur. Bizler Lidere sadakat yemini etmiş gerçek bir ülkücü gibi davranıp, verilecek her görevi aynı aşk ve şevkle yerine getirmek için bu hareket içinde çalışmaya devam edeceğiz.

Benden Davama Ters Bir Hareket Beklemeyin

Onca çalışmalarımız neticesinde, bizlere güvenen, umut bağlayan ve yanındayız diyen binlerce hemşehrilerimizin yaşananlardan sonra üzüntülerini ve şahsımla ilgili iyi niyetli olduklarını biliyorum. Alternatif teklifler sunanlardan tutunda bağımsız çıkın destekleyelim diyenlere kadar bir çok söylemlerle karşı karşıya kalıyorum.

Sevgili hemşehrilerimden özellikle rica ediyorum. Lütfen sakin ve sabırlı olalım. Bizim hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde de bir hayır vardır, bunu unutmayalım. Açık ve net olarak belirtiyorum ki, benden partime ve davama ters bir hareket beklemeyin. Dolaşan söylentilerde denildiği gibi asla bağımsız aday olarak çıkmayacağım. Liderimin emrinde, davamın neferi olarak çalışmalarıma devam edeceğim.

Bu Bir Son Değildir

Bilinmelidir ki bu bir son değildir. Yüce rabbim ömür verdiği sürece bir gün yine kapınızı çalacak ve sizlerle kucaklaşmaya geleceğim. Bu süreçte, anne evlat, abi kardeş olduğumuz siz hemşehrilerimle inşallah her zaman bir arada olacağız. Azmimizden ve şevkimizden hiç bir şey kaybetmedik. Ve bir gün mutlaka Fatsa’yı muradına erdireceğiz.

Evlerine, işyerlerine, kıraathanelerine, muhabbet ortamlarına misafir olduğum, bizleri benimseyerek “Bizim Murat” diye karşılayan, gönüllerini ve kapılarını açan tüm büyüklerim, kardeşlerim ve annelerime sonsuz şükranlarımı sunuyor, helallik istiyorum.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerin, Ülkemiz, Milletimiz ve İlimiz ve Fatsa’mız için hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm adaylarımıza başarılar temenni ediyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.