Şubat ayında yapılacak olan Fatsa Ziraat Odası seçimlerinde Ziraat Odası Başkanlığı yönetimine Yılmaz Gezer ve Mehmet Özgen ittifak halinde gireceklerini açıkladılar.
Kahvaltı programı ile seçime start verdiklerini söyleyen Yukarı Ardıç Mahallesi Muhtarı Yılmaz GEZER; “Ziraat odası yönetimi 21 kişiden oluşuyor. Her Ziraat Odası delegesinin arkasında büyük bir güç var. Bu da yaklaşık 16 bin kişidir. Siz o gücün temsilcisisiniz. Onların hakkını korumak için varsınız. Buraya gelen her arkadaşımızın bize oy verme mecburiyeti yoktur. Doğruyu kendiniz görecek ve değerlendireceksiniz. Biz bu yola iki muhtar arkadaş olarak Mehmet Özgen ve şahsım ittifak halinde baş koyduk. Sen başkan olacaksın, ben başkan olacağım diye bir amacımız da yok. Bu görevi yönetebilecek kişiyi 21 kişilik delege seçecektir. 79 kişinin içerisinden bu 21 kişilik yönetimi seçeceğiz. Her delege arkadaşımız yanında 1 tane daha oyuyla gelerek ben de bu meclise giriyorum diyecek. Bu başkanlık dönüşümlü olarak dönecek. 10 yıl önce odada 2 yıl başkanlık yaptım. Mehmet Özgen arkadaşımız da bizimle beraber yönetimdeydi. Oda binasını biz aldık. Odayı 60 lira parayla devralmıştık. 2 yıl içerisinde markette dahil olmak üzere gübre bayiliklerini de aldık. 1.40 milyon lira ile benden sonraki arkadaşa odayı devrettim. Oda başkanlığına gelirsem çiftçiye verilecek hizmet alanında hiçbir şeye muhalefet yapmam. Yeter ki çiftçi için bir şey yapılsın. Bizde bu tecrübe mevcuttur. Eski başkanımız İbrahim Ethem Kibar bey, Fatsa belediye başkanı adayı oldu. kendisine yeni görevinde başarılar dilerim” dedi.
ÜRETİCİYE ÜCRETSİZ JCB KEPÇE HİZMETİ OLACAK
Biz seçimi Ziraat Odası yönetimine gelirsek yapacağımız bir çok yeni proje vardır diyen Yılmaz Gezer: “ Fındık bizim ana geçim kaynağımızdır. Üretim bir ton ise iki tona çıkarmamız lazımdır. Bu da fındığın gençleşmesiyle olur. Fındığımızı gençleştirmemiz lazım. Köyde işçi yok. Biz eğer yönetime gelirsek odaya ilk etapta fındık işinde çalışabilecek JCB kepçeler alacağız. Bu JCB kepçelerin kirası yok, üreticiye bedava olacak. Üretici sadece mazotunu koyacak ve kullanacak. Bu makine köylünün emrinde olacak. Pilot bölgeler tespit edilerek fındık toplama makineleriyle denemeler yapılacak. Fındığın maliyeti düşecektir. Eğer olumlu sonuç alırsak çiftçi artık makineleşecek. İlaçlama tanklarla yapılacaktır. Bu makinalar muhtar ve delegelerin denetiminde kullanılacaktır” dedi.