Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

TAYLAN ŞENDUR; KARARLIYIZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!

TAYLAN ŞENDUR; KARARLIYIZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!
24 Ocak 2019 - 9:23

Ortak sorunlarının, ihtiyaçlarının neler olduğunu belirleyip, fikir alışverişlerinde bulunarak, projeler geliştirerek mahallelilerimizin karşısına çıkmaya hazırlandıklarını söyleyen Taylan ŞENDUR, mahallenin “SAKİNLERİ değil SAHİP’LERİ” olarak çalışacaklarını belirtti.

Taylan Şendur yapmış olduğu açıklamasında; “Mahallemizin öncelikli ihtiyaçları dolmuş hattının Demirci Mahallesi’ne getirilmesi, yolların mevcut durumunun iyileştirilmesi, OSKİ’nin suyunun her eve dağıtımının yapılmasının sağlanması, mezarlıkların bulunduğu alanın düzenlenmesi, ırmak kenarlarının park ve mesire alanı haline getirilmesi ve ırmak kenarında spor alanlarının oluşturulmasıdır. Bu ihtiyaçlarımız için projeler geliştiriyoruz. Sizlerin de desteğini alarak göreve gelir gelmez mahallemizde güçlü bir yönetim oluşturmayı, hizmet götürmede mahallemizin her bir sahibine eşit yaklaşıp, yıllar sürecek girişimleri de EL BİRLİĞİ İLE ŞEFFAF İZLENİLEBİLİR bir yönetimle tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
İhtiyaçların dışında yapmayı planladıkları projeleri de açıklayan Taylan ŞENDUR’un açıklamaları şu şekilde;

GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN
Çoğumuz çocukluğumuzu köyümüzde geçirdik. Toprağın kokusunu, yeşilin huzurunu, temiz havanın verdiği sağlık hissini en iyi bilenlerdeniz. Bu deneyimden çocuklarımız da mahrum kalmasın diye çocuk oyun alanları oluşturmayı planlıyoruz ve bunu planlarken sanal çocuk parklarını, plastiklerden yapılmış kaydırakları değil; çocuklarımızın toprakla haşır neşir olabilecekleri, oyuncaklarını kendileri oluşturabilecekleri alanlar kuracağız. Salıncaklarını ağaçlara kuracağız. Mahallemiz de çocuklarımız için yılda bir kez çocuk şenlikleri düzenleyeceğiz.
Okulun kapatılmaması için girişimlerde bulunacağız.

GENÇLERİMİZ İÇİN
Mahallemizde yaşayan ve meslek edinmek isteyen gençlerimiz var. Bu arkadaşlarımız için halk eğitim merkezi ve ORMEK’ten destek alarak meslek kursları açmayı planlıyoruz.
Gençlerimizi sporla tekrar buluşturacağız. Eski günlerde ki gibi komşu mahalle ve ilçelerimizle birlikte futbol turnuvaları düzenleyeceğiz.
Irmak kenarında çocukluğumuza tekrar dönerek birlik beraberliğimizi güçlendirecek piknik, konser ve festivaller yapmayı planlıyoruz.

KADINLAR İÇİN
Halk eğitim kurslarının mahallemizde tekrardan açılmasına ön ayak olacağız.
Eski geleneklerimizi devam ettirebilmek adına herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir alanda mısır, fasulye gibi ürünlerimizi kurutmak için köy fırını kuracağız.
Mahallemizde organik tarım pazarı kurulmasına ön ayak olarak kadınların ekonomiye katkı sunmaları sağlayacağız; öte yandan da mahallemizi turizm merkezi haline getireceğiz.
Demirci Mahallesi daha azını hak etmiyor, daha fazlasını elde etmekse bizim elimizde. Hak ettiğimizi fazlasıyla alacağız.

TEŞEKKÜRLER “COŞKUN ERMEK”
Taylan Şendur son olarak Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı ve FADEF Başkan vekili Coşkun ERMEK’e teşekkür etti. ŞENDUR; “Coşkun Ermek’in karayollarına yapmış olduğu başvuru sonrası Asma köprü olarak bilinen (Alman Köprüsü) nün koruma altına alınması ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar meyvesini verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun kararı sonucu köprü koruma altına alındı. İlerleyen tarihlerde de restorasyon yapılması hususunda girişimlerde devam edecek. Yapmış olduğu öncülük bizlere de kolaylık sağladı. İlçemizde tarihi değeri olan bir eserin kaybolmaması için yaptığı çalışmalar için teşekkür ederiz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.