Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“FATSA MEZBAHA VE HAYVAN PAZARI”NDA SONA GELİNDİ

“FATSA MEZBAHA VE HAYVAN PAZARI”NDA SONA GELİNDİ
26 Ocak 2019 - 17:56

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen “Fatsa Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi”nde çalışmalar %90 seviyesinde tamamlandı.

Başkan Engin Tekintaş, Ordu’nun et ve et ürünleri noktasındaki bütün ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra istihdama da büyük katkı sunacak projenin kısa süre sonra vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti.

“SAĞLIK KURALLARINA UYGUN HİJYENİK BİR TESİS İNŞA EDİLİYOR”

Hijyenik ve tam donanımlı tesisin kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Başkan Tekintaş, “Toplam 34 bin 760 m2 alan üzerine inşa edilen proje içerisinde mezbaha ve hayvan pazarı yer alıyor. Mezbaha içerisinde 8 adet büyükbaş ve 5 adet küçükbaş padoğu bulunuyor. Alan içerisinde mezbaha binası, padok binası, hayvan pazarı binası, idari bina, nizamiye binası gübre deposu, deri deposu, kan deposu ve arıtma tesisi yer alıyor. Tüm atıkların arıtma tesislerinde arıtıldığı, tamamen otomasyona bağlı ve sağlık kurallarına uygun hijyenik bir tesis inşa ediliyor” dedi.

“YILDA 60 BİN BÜYÜKBAŞ, 73 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KESİMİ YAPILABİLECEK”

Tüm ilçelerin et ihtiyacının Fatsa’daki tesisten karşılanacağını söyleyen Başkan Engin Tekintaş, “İlimizde yıllık ortalama 10 bin büyükbaş, 12 bin küçükbaş hayvan kesimi yapılırken bu tesisimiz de ise yıllık 60 bin büyükbaş ve 73 bin küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Vatandaşlarımız et ve et ürünleri noktasındaki bütün ihtiyaçları tesisimizden karşılayabilmesinin yanında hemşehrilerimize istihdam anlamında da büyük katkı sağlayacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Daha kaliteli ve sağlıklı ortamlarda kesilmiş etleri vatandaşlarımıza sunacağız” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIN %90’I TAMAMLANDI

Depo ve arıtma imalatlarının tamamlandığı mezbaha alanının kapalı kısımda da et işlem ve paketleme, yemekhane, çamaşırhane, işçi soyunma odalarında bulunan çelik imalatları, kesimhaneye ait platformlar ve soğuk oda depolarının imalatı sona erdi. İdari binada ise güvenlik, bay-bayan mescit, mutfak, kafeterya, idari personel, arşiv-depo ve soyunma odalarının olduğu betonarme yapı tamamlandı. Kısa zaman içerisinde de saha üstyapı imalatlarına başlanacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.