Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BEYANNAME VERMEYEN DERNEKLERE CEZA GELİYOR!

BEYANNAME VERMEYEN DERNEKLERE CEZA GELİYOR!
12 Şubat 2019 - 17:16

Ordu İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, dernek beyannamelerinin süresi içerisinde verilmesi için derneklere uyarıda bulundu.

Ordu İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; Dernekler Kanununun 19. maddesi ve Dernekler Yönetmeliğinin 83. maddesi uyarınca, derneklerin yıllık beyannamelerini verme dönemi 1 Ocak tarihi ile başlayıp Nisan ayının sonuna kadar devam etmekte olduğu hatırlatıldı.

Yıllık beyannamelerin genelde Nisan ayında topluca verilmesi hem idarede yoğunluğa, hem de beyanname veren derneklerimiz açısından zaman kaybına neden olduğu, gelir-gider hesaplarının ise birbirine karışmasına sebep olduğu belirtilen açıklamada, dernek başkanlarının adlarına almış oldukları mevcut şifreleriyle internet üzerinden Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS)’ne giriş yaparak süre bitimini beklemeden beyannamelerini elektronik olarak bildirimde bulunmaları gerektiği ifade edildi.

Ayrıca, kâğıt ortamında İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne bildirim zorunluluğu bulunmadığı belirtilen açıklamada, süresi içerisinde dernek beyannamesini vermeyen dernek yöneticileri hakkında 1.214 TL idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.