Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

GÖNÜLLÜLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

GÖNÜLLÜLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ
21 Şubat 2019 - 11:37

Fatsa İlçe Müftüsü Hamza Bayram 5 yıldır Orta Büyük Camiinde devam eden “Çocuğunu Al, torununu al Sabah Namazına Camiye Gel” projesinin mutfağında hizmet eden kişilere teşekkür plaketi takdim etti. Müftü Hamza Bayram projenin mimarı Din Görevlisi Necati Ergül, Müezzin kayyum Ahmet Çeşme, gönüllü olarak hizmet eden Yusuf Özcan, Muhsin Yılmaz, İdris Boy, İsmail Boy, Mustafa Yılmaz, Atilla Karşı ve Ferdi Güleryüz’e plaket takdiminde bulundu.

“MARİFET İLTİFATA TABİDİR”

Fatsa İlçe Müftüsü Hamza Bayram plaket takdimi öncesi yaptığı konuşmada, “Bu mağbette çocuğundan yaşlısına kadar herkesin emeği var. Gerçekleştirilen proje ile babalar çocuklarının, dedeler torunlarının ellerinden tutarak Allah’ın evine getirdiniz. Babalar ve dedeler çocuklarını ve torunlarını camiye getirmediği sürece burada bu güzellik olmaz. Çünkü her Cumartesi sabahı camimiz çocuklarımızla dolup taştı. Camimizdeki sabah namazı buluşmamızın bir de arka tarafında mutfağında namaz sonrası yapılan kahvaltı hazırlıklarını yapan ve burada her türlü imkanı hazırlayan insanlar var. Bu insanlar ezan okunmadan dakikalar öncesinde camiye gelerek katlı hazırlığı yapıyorlar, semaverde çay demliyorlar. Burada bizim daha rahat daha huzurlu ibadet yapabilmemizin için koşuşturan kardeşlerimiz var. Rabbimiz tabiî ki hem sizlere hem de bu hizmet eden insanlara bunun mükafatını kat kat verecektir. Marifet iltifata tabidir. Biz Müftülük olarak bu hizmet eden karşılığını sadece Allah’tan bekleyen kardeşlerimize teşekkür amaçlı plaket verelim dedik. Projenin mimarı Necati Ergül’ de bir hafta sonra yurt dışı görevi için aramızdan ayrılıyor. Bu vesile ile ona da bir veda değil bir vefa olsun istedik. Veda değil vefa diyorum çünkü bizim için bu dünyada ayrılış yoktur.  Biz Müslümanlar olarak inananlar olarak mekanlarımız uzak bile olsa kalplerimiz her daim birdir.” dedi.

“BU PROGRAMI BIRAKMAYIN VE SAHİP ÇIKIN”

“Çocuğunu Al, torununu al Sabah Namazına Camiye Gel” projesinin mimarı Orta Büyük Camii İmam hatibi Necati Ergül’ de yaptığı konuşmada, “Biz asıl mükafatımızı adımlarımızı nefeslerimizle beraber meleklerin kaydıyla beraber yarın ahirette Allah’ın huzurunda bekliyoruz. Şahsıma büyüklerimiz tarafından yurt dışındaki kardeşlerimizle bir köprü vazifesi kurmak için bir görev tevdi edildi. Haklarınızı helal edin. Bu program kimseye ait değil, çocuğunun ve torunun elinden tutarak camiye getiren insanların programıdır. Bu programı bırakmayın ve sahip çıkın. Fatsalılara bu programı emanet ediyorum. İlçe Müftümüze inceliğinden dolayı teşekkür ediyorum ve bende kısa bir süre önce başladığı yeni görevinden başarılar diliyorum. Cenabı Allah hedeflediği güzel hizmetleri yapmayı kendisine nasip etsin.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.