Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BALIĞA ZAM GELEBİLİR

BALIĞA ZAM GELEBİLİR
19 Mart 2019 - 23:07

Fatsa’da Sakarya Mahallesinde balıkçılık yapan Faruk Acet, Nisan ayında av yasağının başlamasıyla balık fiyatlarında artışlar olacağını söyledi.

35 yıldır balıkçılık yaptığını ifade eden ACET; “Benim ömrüm küçük yaştan beri denizlerde geçti. Çok uğraştığım için deniz kenarlarında büyüdüm sayılır, deniz hoşuma gitti. Hobilerimde balık tutmayı, gezip, dolaşmayı seviyorum, bunlar daha ilgimi çekti bu yüzden balıkçılığı tercih ettim. Bu mesleğin zorlukları çok; Soğuklarla uğraşmak çok zor, ellerimiz çatlıyor, ayaklarımız donuyor, çok çabuk hasta oluyoruz. Müşteri ile diyalog kurmak, onları ikna etmek, balıkları tanıtmak tazeliğini veya bayatlığını söylemek kolay iş değil. Şuan ise Somon, Levrek, Çupra, Alabalık, İstavrit ve Mezgit balıklarımız bulunmaktadır” dedi.

“Balıkçılık zor iştir”
Eskiden balık satışının ihale usulü ile yapıldığını söyleyen Acet; “ kayıklar gelirdi orda ihale oluyordu, şimdi herkesin bir kayığı var, onlardan alıyoruz ama tabi ki bunların da zorlukları var, kayıkçı para istiyor, makinem bozuldu diyor, mazotum yok diyor, bunlara sürekli para çıkarmak zorunda kalıyoruz. Dışardan göründüğü gibi değildir balıkçılık, kolay bir meslek değildir, balıkları bir araya getirip yerleştirmek bile çok zor” şeklinde dertlerini dile getirdi.

“Müşteriyi Kazanmak Zor Ama Kaybetmek Saniyeliktir”
Fiyatların yüksek olmasının hamsinin hiç olmayışından kaynaklandığına dikkat çeken Faruk Acet; “Hamsi bol olsa fiyatlar düşer ama kayıkçıların eline düştüğümüz zaman küçük kayıkçılar özellikle onlar balık yok diyor, havuzcular; balıkların olmadığından dolayı fırsat kollayıp fiyatları arttırıyorlar, bu da müşteriye yansıyor. Bizim burada kazancımız pek olmuyor, fiyatlar bundan sonra hep artacak 15 Nisanda yasaklar başlıyor, gırgır dediğimiz kayıklar paydos ediyorlar. Sonra biz de havuzcunun ve küçük kayıkçının eline düşüyoruz. Onlar da daha fazla arttırıyorlar.’’ dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.