Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

OTİZMİ FARK ET, HAYATI PAYLAŞ

OTİZMİ FARK ET, HAYATI PAYLAŞ
04 Nisan 2019 - 18:40

Fatsa’da Dünya Otizm Farkındalık günü kapsamında yürüyüş düzenlendi.
Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından düzenlenen etkinlikte, farklı okullardan gelen otizmli öğrenciler Plevne Meydanında buluştu.
Öğrenciler, otizme dikkat çekmek amacıyla ellerindeki mavi çiçek ve balonlarla birlikte şehir içinde bir süre yürüyüş yaptı. Yürüyüş etkinliğinde otizmli bireyler, aileleri ve gönüllü gençler ellerinde “Farkındalığı paylaş”, “Herkes kadar aynı, herkes kadar farklıyız”, “Adımları otizmli çocuklar için atıyoruz”, “Otizmi fark et, hayatı paylaş” yazılı pankartlar taşıyarak farkındalık oluşturdular.

KATILIM BİR HAYLİ YÜKSEKTİ
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü yürüyüşüne Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ercan Okur, Fatsa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Mehmet Ekici, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

“’AMACIMIZ OTİZMLİ BİREYLERİ İNSANLARA TANITMAK”
Yürüyüş etkinliği sonrası konuşma yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ercan Okur, yaptığı konuşmada: ‘’Amacımız otizmli bireyleri insanlara tanıtmak. Dünyada otizm tanımlama oranları çok arttı. Önceden otizm kavramını kimse bilmiyorken, şimdi ise herkesin bu kavramın farkında. Bugün burada bu aktiviteyi yapmamızın amacı otizm hakkında farkındalık oluştururken, onlara acımalarını ve yardım etmelerini değil, sadece onların farkında olmalarını istedik’’ dedi.
Okur, insanlarımızın onları olduğu gibi kabul etmelerini istediklerini, otizmli bireyleri tanıtmak, bu bireyleri insanlara tanıtmak ve insanların da bu bireyleri tanımalarını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Konuşmanın ardından katılımcılar, otizmin simgesi olan yaklaşık 500 mavi balonu gökyüzüne bıraktılar.

KÜLTÜR SARAYINDA MÜZİK ve COŞKU
Daha sonra Fatsa Belediyesi Kültür Sarayına Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulunun önderliğinde hazırlanan program gerçekleşti.
Programa, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ercan Okur, Fatsa ilçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Halit Gülten, Fatsa ilçe Müftüsü Hamza Bayram, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Öğrenciler tarafından sunulan şiirler, folklor gösterisi ve müzik sunumuyla program sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.