Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Türk Kızılay’ı İftar Sofrası Fatsa’da Vatandaşları Buluşturuyor

Türk Kızılay’ı İftar Sofrası Fatsa’da Vatandaşları Buluşturuyor
30 Nisan 2019 - 16:01

Türkiye’nin dört bir tarafında Ramazan yardımı yapan, iftar sofraları kuran Türk Kızılayı, Fatsa’da da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İhtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzatan Türk Kızılay Fatsa Şube Başkanlığı, her akşam iftar sofraları kuruyor. 15 Temmuz Özgürlük Meydanında binlerce kişiyi buluşturacak olan Türk Kızılay’ı, yapmış oldukları bu etkinliklerle Fatsalı vatandaşların da takdirini topluyor.

Ramazan boyunca mahalle iftarları yapacak olan  Türk Kızılay’ı Fatsa Şube Başkanlığı tarafından toplam 15.000 kişiye verilecek iftarda, iftariyelilikler Türk Kızılay’ı gönüllüleri tarafından ulaştırılacak.

Mahalle iftarlarının mahalle halkını bir araya getirdiğini bu yüzden önem verdiklerini dile getiren Türk Kızılay’ı Fatsa Şube Başkanı Gökhan Hocaoğlu; “Ramazan ayı boyunca iftar programlarımıza devam edeceğiz, destekleri için bağışçılarımıza şükran borçluyuz. Burada 15.000 kişiye yardım yapıyoruz. Sadece sıcak yemek yardımında bulunmuyoruz. İçerisinde zeytin, reçel, helva, peynir, hurma gibi yiyeceklerin bulunduğu yardım kolileri de dağıtıyoruz. Buraya gelemeyen ailelerin de kapılarına kadar yardımları götürmeyi planlıyoruz. Dolu yemek kaplarını verip boş olanları alıyoruz. Bu durumda olan 110 ailemize her gün sıcak yemek götüreceğiz” dedi.

“Her yıl onlarca ülkede insani yardım faaliyeti yürüten, milyonlarca insanın yarasına merhem olan, ülkemizin göz bebeği kurumları arasında yerini alan Türk Kızılay’ımızın 151. Yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz” diyen Gökhan Hocaoğlu ayrıca, 11 Haziran 1868 yılında Hilal-i Ahmer olarak temelleri atılan ve 1935 yılında ismini ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün verdiği 151 yıllık bir çınar olduklarını belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.