Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA HALK EĞİTİMİ ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

FATSA HALK EĞİTİMİ ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR
04 Mayıs 2019 - 10:08

Fatsa Halk Eğitim Merkezi tarafından kurum bünyesinde hazırlanan “Kuyumculuk ve Takı Tasarım” sergisi açıldı.

Takı ve Tasarım sergisinin açılışına AK Parti Ordu Milletvekili Ergün TAŞÇI, Ordu Valisi Seddar YAVUZ´un eşi Selda YAVUZ, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem KİBAR, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Muhammet ANCAZA, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yıl sonu sergisinde birbirinden farklı güzel eserler ortaya çıkarken, kursiyerler ise ilk sergilerini açtıkları için heyecanlı oldukları gözlendi.

Takı Tasarım Eğitmeni Şule Nur TÜRKYILMAZ yaptığı açıklamada, “925 gram gümüş üstüne altın kaplama ürünleri yaptık. Kuyumculuk dalında yapılan takıların hepsini sergimizde yaptık ve sergiliyoruz. 20 kursiyerimiz var ve burada çok güzel eserlere imza attık. Bizim sektörde işçilik son derece önemlidir. İşçilik maliyeti yüksek olduğu için emek vererek her ürün ortaya çıkarıyoruz. Sergimizde kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel ürünleri de değerinde satmayı planladık” dedi.

Takı tasarım kursunun açılışında Fatsa HEM Müdürü Barış Semih YAZICI, “Yıl sonu kursiyerlerimizin yaptığı takı tasarım sergimizi açtık. Geçen yıl başlayan ve bölgemizde tek olan kursumuzda güzel eserler ortaya çıktı. Takı tasarım sergisini ilk defa açıyoruz. Üretime dayalı kurslar açmayı planlıyoruz. Hem kursiyerlerimiz de burada öğrenirken kendilerine kazanç sağlayacaklar. Bizler elimizden geldiği kadar her alanda kurs açarak kursiyer yetiştiriyoruz” diye konuştu.

Serginin sonunda kursiyerlere belgeleri protokol tarafından takdim edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.