Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

TAYFUN KARATAŞ; “FATSA BELEDİYESPOR FATSA’NIN BİR DEĞERİDİR”

TAYFUN KARATAŞ; “FATSA BELEDİYESPOR FATSA’NIN BİR DEĞERİDİR”
03 Haziran 2019 - 18:23

3. Lig’den düşmesine kesin gözle bakılan Fatsa Belediyespor’da, kayyım başkan olarak takımın başına geçtiği son 7 maçta takımı adeta ipten alan ve alınan puanlar ile ligde kalmasında büyük katkısı olan, bu hafta içinde görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyuran Başkan Tayfun Karataş’ı ziyaret ettik.

Aynı zamanda Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Fatsa Organize Sanayi Başkanvekilliği, Odalar ve Borsalar Birliği Üyeliği görevlerini yürütmekte olan Tayfun Karataş’a Fatsa Belediyespor’u sorduk.

Tayfun başkan takımı neden bıraktığını gazetemize şöyle açıkladı.

Tayfun Karataş; “Bir yerde başarılı olmak için o işin tamamen başında olmak gerektiğini düşünüyorum. Tabii bende bu konuda biraz fazla yoğun çalıştığım için bırakmak zorunda kaldım. Çünkü işin hakkını yeterli şekilde veremeyeceğimi düşündüm. İşlerimin yoğunluğu ve aileme fazla zaman ayıramam en önemli etkenlerden. Yine de Fatsa Belediyespor ne zaman kötü duruma düşse bizim adımızın anılması benim için gurur verici. Daha önce küme düşüyordu, takımımıza yardımcı olduk kurtardık, takım kapanmak üzereydi yine çağırıldık kurtardık ve en son şimdi takımımızın başına geçtik ve yine kurtardık. Beni burada üzen bir durum var o da bizim sadece kötü günlerde çağrılmamız” diye konuştu.

“HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI”
Zor günlerde davet edildiklerini ve bu zorlu süreçlerin altından kalkmayı başardıklarını söyleyen Tayfun Karataş’ın açıklamalarını sizlere aktarıyoruz.
“Bunun en önemli nedenine kriz yönetimi konusunda başarılı olmamız. Zor günlerin adamı olmak herkese nasip olmaz tabii. Hep zor günlerde bu takıma destek olduğum için keyif sürerek bir maç izleme şansımda olmadı. Kendi maçımı düşünüp diğer rakipleri de takipte kalmak zorundaydım. Açıkçası bütün dönemlerde stres ve sıkıntı yaşadım. Takımımız Fatsa’ya ait bir kulüp ve herkesin taşın altına elini değil bedenini koyması gerektiğini düşünüyorum. Herkes tarafından destek gören bir takım bu durumda asla olmayacaktır. Kısa vadede yapılan çözümler uzun vadeye dökülmediği için her sene bu kriz bizleri ne yazık ki bekliyor. Bununda çözümü konusunda bizler fikirlerimizi dile getirdik getirmeye de devam ediyoruz. Birkaç sene mütevazı bir kadro kurulup, güçlü bir altyapı oluşturulursa bu işi tamamen çözmüş oluruz. Futbolu yönetmek için illaki futbolun içinden gelmenize gerek yok. Para yönetimi ve futboldan anlıyor olmanız futbolu yönetmek için yeterli olan iki ana maddedir. Fatsa Belediyespor şehrimiz için çok önemli bir değerdir. Doğru yönetilirse eğer ki daha üst liglerde görmemiz sürpriz olmayacaktır.

“BU SAVAŞ, BİR ŞEHRİN İSMİNİN VAR OLMA SAVAŞIDIR”
İçeride oynadığımız son maça çıkmadan önce elime formamızı aldım ve arkadaşlarıma dedim ki, bizler bir maça değil bir savaşa çıkıyoruz. Çıktığımız savaş ise bir şehrin yaşam mücadelesi savaşı. Bir şehrin isminin var olma mücadelesi. Üzerimize giydiğimiz bu forma da bizim bayrağımız. Bugün bu forma yani bayrak ya yere düşecek ya da kaldığı yerden devam edecek. Biz bu ruhla 7 hafta mücadele ettik ve başardık. Şimdi her kafadan bir ses çıkıyor ama bizlere bu durumdan nasıl çıkabilir diye istişarede bulunmakta istemiyorlar. Herkes konuşuyor ve şuanda takıma zararları dokunuyor. Fatsa Belediyespor, Haziran ayında transferi bitirip yeni sezona hazır olması gerekirken, bayramdan sonrası için kapanma tehlikesi var. Temmuz’da transfer kapanıyor. Bizler ise hala bu durumun farkında olmadan söylentilerle hareket ediyoruz. Zaman çok az kaldı ve bir şeyler yapılmak isteniyorsa eğer ki bu takıma acilen sahip çıkılması gerekir.

“SÖYLEM DEĞİL EYLEM İHTİYACIMIZ VAR”
Mevcut takımın neredeyse tamamına yakınının sözleşmesi fesih oldu. Takımın zaten bir altyapısı yok. Bizim transfer konuşmamız gereken bu dönemde takımın kapatılıp kapatılmayacağını konuşmamız çok üzücü. Takıma sahip çıkanlara gerçekten teşekkür ediyorum ki özellikle 19 yıl sonra 3. Lige çıkmasını sağlayanlara. Söylemleri bırakıp eylemlere dönüşme zamanı geldi de geçiyor. Başta Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız olmak üzere herkes elinden gelenin fazlasını yapmak zorunda. Bu takımdan başka yok. Fatsa’da şuan sosyal anlamda yapılan en büyük etkinlik hafta sonu maça gitmek. Takım bu durumdan çıkamazsa en büyük sosyal etkinliğimizin de elinden alınması anlamına gelir ve ilçemiz güç kaybeder. Altyapımızın bir an önce kurulup, Fatsalı gençleri Fatsa Belediyespor ile buluşturmamız lazım. Fatsalı çocuklarımızın forma giymesini herkes ister ama şuan ki bu sahada ve altyapıda forma şansı bulması çok zor. Altyapı kurulana kadar yapılması gereken ise; Fatsalı olup farklı takımlarda top oynayan gençleri takımımıza toplamak.

“FATSA’NIN EN AZ 4 TANE SAHAYA İHTİYACI VAR”
Fatsa’da şuan 1 adet sentetik sahamız var ve bunu kullanan Fatsa Belediyespor haricinde 4 amatör takım var. Birde bunların farklı yaş gruplarını düşünün. Onun haricinde Çim Hokeyi dahi orada oynanıyor. Dolayısı ile Fatsa’da saha yokken futbolcu nasıl çıkmıyor demekte çok yanlış. En az 4 tane sahaya ihtiyacımız var. Fatsa’da altyapı ve tesis anlamında yeterli düzeye çıkarsak Fatsa Belediyespor sorun olmaktan çıkar, keyif veren bir takım haline dönüşür.

“YERİNE GETİRİLMEYECEK SÖZLER VERİLMESİN”
7 maçlık periyotta bizim en büyük sorunumuz maddiyat oldu. Özellikle Fatsa Kaymakamımız’a teşekkür etmek isterim ki, çoğu Fatsalıdan daha fazla Fatsalı. Vaat edilen bazı sözler yüzünden ödeme konusunda özellikle futbolcularla ve alacaklılarla sorunlar yaşadık ama takımı çok şükür ki ligde tuttuk. Yapılamayacak sözleri iyi niyetlide olsak vermememiz lazım. Sizin verdiğiniz bir sözü gerçekleştirmediğiniz anda güvensizlik başlıyor ve arada yöneticiler kalıyor. Umarım bundan sonraki süreçte bu tarz sözler eğer ki yerine getirilmeyecekse günü kurtarmak için verilmesin.

“TARAFTAR OLMAZSA OLMAZIMIZ”
Fatsa halkı ve taraftarı bu takımın en büyük motivasyon kaynağıdır. Ortadaki başarının en büyük mimarıdır taraftarımız. 7 haftalık süreçte bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Öncelikle bizleri hiç yalnız bırakmayan ve inancını hiç kaybetmeyen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Tabi ki bunun yanında yine gizli kahramanlarımız da mevcut. Yine bizlere sürekli destek olan Haşim Bursalıoğlu’na, Halil Bekyürek’e, Av. Muhammet Özkan’a, Kulüp Avukatları Hasan ve Cansu Ceceloğlu’na, Sportif Direktör Niyazi Hüseyinoğlu’na, teknik heyetimize, futbolculara ve kulüp çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.